Ja no es considera el menjar més important del dia, com es deia abans, però l'esmorzar compleix una funció important en la nostra salut. Ens ajuda a recuperar el nivell d'energia al matí, afavoreix la concentració i, si es duu a terme de forma saludable, permet dur a terme una dieta equilibrada i mantenir un pes òptim.

De fet, segons aquesta investigació publicada per experts de la Universitat d'Ohio que va realitzar un seguiment a més de 30.000 adults sobre els seus hàbits en l'esmorzar, aquells que se'l saltaven tendien a picar més entre hores, menjar més sucres afegits i greixos menys saludables i tenien una dieta més pobra.

Per aquesta raó i, amb l'objectiu de dur a terme una dieta més sana i contribuir a la pèrdua de pes, és aconsellable incloure els següents aliments a l'hora d'esmorzar.

Iogurt grec

El iogurt grecun percentatge més alt de proteïnes i greixos saludables que el normal o el de sabors, que sol contenir molt sucre. La combinació d'ambdós nutrients afavoreixen la crema de greixos de l'organisme i aporten l'energia necessària per afrontar el dia.

Gerds

Una tassa de gerds aporta 8 grams de fibra, més del doble que una de maduixes. Incloure aquest nutrient en l'alimentació ajuda a fomentar la pèrdua de pes, ja que afavoreix la sensació de sacietat i permet realitzar millors digestions.

Nous

Les nous també aporten proteïnes i fibra, a més de greixos saludables. El seu consum està relacionat amb un menor índex de greix abdominal, perquè ajuda que el múscul consumeixi més energia i afavoreix la crema de calories durant el dia.

Kiwis

Alts en vitamina C, vitamina K i potassi, els kiwis ofereixen un gran perfil de nutrients. També són una excel·lent font de fibra: només 200 grams proporcionen fins al 25% de les nostres necessitats diàries.

A més, els kiwis contenen un tipus específic de fibra anomenada pectina, que s'ha demostrat que millora la sensació de sacietat, disminueix la gana i permet la pèrdua de pes.

També actuen com un laxant natural en estimular el moviment del tracte digestiu per donar suport a la regularitat i ajudar a perdre aigua temporalment.

Kiwis / Unsplash

Ous

Un ou aporta 6 grams de proteïna i 72 calories. Són molts els estudis que han demostrat que prendre ous en l'esmorzar augmenta la sensació de sacietat, redueix la ingesta de calories al següent dinar i ajuda a mantenir constants els nivells de sucre en sang i insulina.

Però no només això, contenen els aminoàcids necessaris per a una bona funció cerebral. A més, els rovells d'ou contenen luteína i zeaxantina, dos antioxidants que ajuden a prevenir trastorns oculars com cataractes i degeneració macular.