Aconseguir accelerar el metabolisme és la clau per aprimar-se. I per fer-ho no s'ha de passar gana. Molt lluny d'això. Per accelerar el metabolisme hem d'alimentar-nos de forma conscient i dur a terme una dieta nutritiva i abundant, plena de nutrients i aliments que ajudin a agilitar el metabolisme i cremar els greixos més ràpidament.

Per a això, recomanem 3 aliments que es poden transformar en begudes delicioses i perfectes per aconseguir baixar de pes i tonificar els músculs.

No hem de passar gana per aprimar-se

1. Te Mactha

El matcha és una pols fina i verda procedent dels fulls del te (matcha significa te en pols), que es cobreixen abans de la collita (per aconseguir un color i un sabor més intensos), es deixen assecar i passen per un llarg procés de selecció, neteja i molt.

El seu origen és xinès però es va popularitzar al Japó: el matcha és l'ingredient principal de la cerimònia nipona del te, que data del segle XIV. S'utilitza per afavorir la relaxació prèvia a la meditació, ja que contribueix a què es denomina com un 'estat de calma-alerta'. De fet, el seu contingut en teanina fa que sigui una beguda energètica més potent, fins i tot, que el cafè.

Per què és tan bo?

El te matcha aporta fibra, vitamines, minerals, aminoàcids i antioxidants, en més proporció que el te verd normal, ja que es consumeix la fulla entera (una tassa equival a deu de te verd). Reforça el sistema immune, millora el metabolisme, prevé l'envelliment prematur i aixeca l'ànim. Conté L-teanines, uns aminoàcids que ens mantenen concentrats i alerta, com la cafeïna, però sense disparar la freqüència cardíaca; i polifenols (responsables de protegir les nostres cèl·lules de l'oxidació i els radicals lliures) com l'EGCG: un antioxidant amb funció drenant que ens ajuda a depurar l'organisme, accelerar el metabolisme i aprimar-nos.

Matcha
Matcha

Com preparar-lo

Podem preparar el Matcha amb una beguda vegetal, lúcuma i canyella per aconseguir un Matcha latte reconfortant i calentó, o, a l'estiu, podem barrejar-lo amb menta i gingebre per tenir una beguda refrescant i deliciosa.

2. Guaranà

La guaranà és una planta d'origen tropical de color vermell i amb un sabor característic. És un aliment que s'emporta consumint des de fa molts segles als països llatinoamericans i és molt buscat pels qui volen perdre pes ja que és un potent accelerador del metabolisme.

Com funciona

Les seves altes concentracions de cafeïna estimulen el sistema nerviós augmentant la seva activitat. Alliberen altes quantitats d'adrenalina el que ens manté més alerta i actius. A més, en mobilitzar el metabolisme dels greixos, fa que la seva eliminació sigui més senzilla i efectiva. Aconsegueix també millorar i accelerar la digestió i l'assimilació dels aliments.

3. Cúrcuma

Aquesta arrel té un gran potencial antioxidant el que és bo no només contra l'envelliment, sinó per mantenir el cos lliure de toxines. A més, actua com a digestiu gràcies a la curcumina, la substància activa de la cúrcuma. Ajuda així l'expulsió de gasos, a reduir la inflamació del tracte digestiu i també a col·laborar amb el metabolisme hepàtic. És molt utilitzada en la tradició de l'aiurveda

Com utilitzar

A més d'utilitzar-la com a espècia als teus menjars, pots preparar begudes riquíssimes amb ella. Busca la teva favorita i anima't a preparar-la!