El guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias, assegura que el més "lògic és que sigui alcalde", i que li estranyaria molt que "hi hagués gent que es prestés a fer operacions estranyes que no tenen sentit". En una entrevista aquest divendres a la SER Catalunya, Trias considera que el "que té sentit és que nosaltres amb ERC i el PSC siguem capaços de fer un acord de govern fort"Trias ha reiterat que Barcelona necessita un canvi important "i això és el que hem d'intentar fer tots".

Xavier Trias, que ja aquest dilluns va començar una ronda de trobades amb la resta de partits, ha confirmat que les converses amb ERC "són molt positives". Sobre el PSC, ha dit que suposa que començaran un cop se sàpiguen els resultats del recompte final que es fa aquest divendres. Preguntat sobre les opcions que té el candidat del PSC, Jaume Collboni, de ser alcalde, Trias ha afirmat que no les acaba d'entendre "no sé quines possibilitats té". Davant d'un possible tripartit d'esquerres per evitar que sigui alcalde, Trias s'ha mostrat convençut que no es donarà aquesta opció "no crec que ERC estigui per aquesta feina", ha assegurat. "ERC té una actitud molt positiva envers nosaltres i no veig que es pugui donar les circumstàncies que diu Collboni", ha insistit. Amb tot, Trias ha confirmat la bona relació i sintonia amb Ernest Maragall

Junts ha de prendre decisions 

El Parlament de Catalunya va retirar l'escó a Laura Borràs aquest dijous. Trias ha afirmat que és una situació que ja s'esperava, però adverteix que ara "Junts ha de prendre decisions", que segons ha apuntat es començaran a prendre a partir d'aquest dimarts. El candidat de Junts ha denunciat que en aquest judici "hi ha hagut moltes irregularitats". Trias considera que ha anat per un camí pel qual no hauria d'haver anat mai i denuncia que s'ha fet així "perquè la Laura Borràs és política". Segons Trias el cas s'hauria d'haver resolt per la via administrativa, però no ha estat així per veure "si se la perjudicava per la via penal".  

Després de la decisió del Parlament, la secretària segona de la mesa del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, va carregar contra ERC, el PSC i la CUP per "lesionar els drets" de Laura Borràs "per interessos partidistes". Sobre aquestes afirmacions, Trias ha evitat opinar al·legant que no li toca entrar en aquest debat "perquè no soc parlamentari", però ha insistit a denunciar que el procés judicial ha estat "molt irregular", i que si Borràs no fos política "no li hagués passat". Sobre el relleu de Borràs a presidir el Parlament, Trias ha afirmat que evidentment és partidari que algú de Junts ocupi la Mesa, però ha remarcat que "ho ha de decidir el partit".