El Comitè d’Empresa de Betevé ha anunciat la convocatòria d’una vaga durat tot el dia per a aquest divendres, 4 de març, per protestar per l’acomiadament de 21 professionals i la supressió dels programes ‘Àrtic’, ‘La Cartellera’ i ‘La família Barris’ i per reivindicar que es mantinguin les condicions laborals dels treballadors del mitjà de comunicació públic de Barcelona. En un comunicat, han explicat que els serveis mínims pactats amb l’empresa durant la vaga inclouran l’emissió de dos informatius de 15 minuts al migdia i a la tarda. Així mateix, al portal informatiu de Betevé cobrirà la informació del dia, les xarxes socials informatives es gestionaran amb un 50% de serveis mínims i el perfil corporatiu es mantindrà en silenci.

La vaga, que coincideix amb el dia que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha de declarar davant el jutge per presumptes delictes de prevaricació i malversació, suposarà també que no hi haurà programació a la televisió, excepte els informatius pactats, mentre que l’emissora de ràdio emetrà blocs musicals. A més, durant tota la jornada s’informarà de l’alteració de la programació per la vaga i no hi haurà publicitat ni emissions comercials. “En cas d’esdeveniments rellevants des del punt de vista periodístic, poden haver-hi, de forma consensuada, canvis en la programació informativa”, han advertit des del Comitè d’Empresa de Betevé, segons ha recollit l’ACN.

A més, dins de la vaga, els treballadors estan convocats a la plaça de Sant Jaume a les 11.30 h, amb la intenció d’iniciar un recorregut a peu per diferents equipaments culturals. Segons s’indica al comunicat dels representants dels treballadors, la idea del recorregut és sortir al carrer a "buscar la cultura", ja que amb la cancel·lació dels programes culturals s'ha reduït dràsticament la seva presència a la programació de Betevé. Així, la intenció és anar caminant fins al Liceu i després fins a la Filmoteca, els dos grans equipaments culturals del Raval. Posteriorment, els treballadors es tronaran a concentrar davant el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i des d’allà es dirigiran a la seu de Betevé.

Manifestació el passat 24 de febrer

Un cop a la plaça de Tísner, davant els estudis centrals de la televisió pública de Barcelona, al 22@, aproximadament cap a dos quarts de tres, els treballadors celebraran una assemblea informativa i, posteriorment, un dinar de carmanyola. Cal recordar que el passat 24 de febrer, els treballadors ja van protagonitzar una manifestació a la plaça de Sant Jaume on també es va protestar pels acomiadaments i la supressió de programes. Aquella convocatòria va comptar amb la participació d’unes tres-centes persones entre treballadors i simpatitzants, que van exigir a Colau la destitució immediata del director de la televisió pública de Barcelona, Sergi Vicente, així com la de la directora de recursos, Carme Ponte, i la dels membres del Consell d’Administració.