L’anunci del festival Primavera Sound de celebrar el 2023 una edició de dos caps de setmana, però partida entre Barcelona i Madrid, ha comportat reaccions confrontades a l’Ajuntament de Barcelona, que ja va mantenir un enfrontament amb l’organització del festival quan a mitjans de desembre els promotors van amenaçar de deixar la capital de Catalunya criticant desinterès per part de l’ajuntament. Malgrat les promeses del govern Colau de fer tots els esforços possibles per retenir el festival, l’anunci salomònic del Primavera Sound ha estat considerat, paradoxalment, com un èxit, mentre que l’oposició ho ha vist com un fracàs de la gestió municipal.

Poc després que els organitzadors del certamen anunciessin la seva decisió de celebrar el Primavera Sound del 2023 en dos caps de setmana, com aquest 2022, però amb la diferència que el primer cap de setmana es farà a Barcelona i el segon a Madrid, el tinent d'alcaldia de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, en comptes de lamentar la pèrdua de mig Festival, ho ha celebrat i ho ha tractat com un èxit de la ciutat: "És una bona notícia, Barcelona continua exportant pel món els festivals creats a la ciutat. Enhorabona, Primavera Sound i a tot l'equip!", ha afirmat Martí al seu compte de Twitter. 

 

La notícia, en canvi, no ha estat tan ben rebuda per l’oposició. El portaveu d’ERC a l’ajuntament, Jordi Coronas, ha aprofitat la presentació de les seves propostes al ple municipal per observar que la marxa a mitges del Primavera Sound “és una molt mala notícia per la ciutat, estem tristos, decebuts i indignats”. “Aquesta ciutat no està liderant”, ha asseverat el portaveu republicà. I ha assenyalat que Martí hauria de revisar la seva opinió: “dubto molt que estigui content i ha de fer una reflexió, perquè ja sabem d’on veníem i la feina no s’ha fet”.

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assenyalat, via twitter, que el fet que el govern Colau ho hagi celebrat com un èxit revela “una gestió molt deficient” per part de l’equip de govern municipal i delata “la incapacitat per trobar solucions que facin compatible l’esdeveniment amb el descans de veïns”. També ha assenyalat que la marxa del festival suposa “la pèrdua d’actius culturals, la pèrdua d’economia i la pèrdua d’identitat de la ciutat”. “És supèrbia política dels que governen Barcelona, que volen una ciutat cada cop més tancada i excloent”, ha afegit Artadi.

Ayuso també guanya en això

Qui ho ha celebrat com un èxit ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que aquests dies està mantenint un enfrontament amb Pablo Casado. També via twitter, Ayuso ha considerat com a “gran notícia” que Arganda del Rey aculli mitja edició del Primavera Sound, com a mostra que “cada cop són més els projectes culturals, gastronòmics o turístics que trien aquesta regió lliure, oberta i puixant”.