L'edició 2023 del Primavera Sound de 2023 també se celebrarà durant dos caps de setmana, però en diferents llocs: l'any que ve, el festival tindrà seu a Barcelona i a Madrid. Concretament, els dies 1, 2 i 3 de juny tindrà lloc, com ja és habitual, al Parc del Fòrum de Barcelona-Sant Adrià de Besòs, i el 8, 9 i 10 a la Ciutat del Rock d'Arganda del Rey, a Madrid. Tant en una com a l'altra ciutat, el Primavera Sound mantindrà la seva identitat de festival urbà amb la programació del Primavera a la Ciutat durant la resta de dies de la setmana. Així mateix, em ambdues, aquesta programació s'integrarà als espais culturals de cada seu amb diferents activitats musicals abans de les jornades principals.

primavera sound ACNEl públic del Primavera Sound en l'edició de 2019. / ACN

Aquesta doble seu no agafarà per sorpresa els qui coneguin la història del Primavera Sound. Com han anunciat els seus organitzadors, "després de diversos anys organitzant el festival de tardor Primavera Club tant a Barcelona com a Madrid i portar cada temporada una infinitat de gires internacionals a ambdues ciutats, fer realitat un Primavera Sound de pont aeri suposa per a nosaltres, a més d'una gran alegria, un pas endavant tan lògic com natural". D'aquesta manera, l'aterratge a Madrid és un pas endavant a noves oportunitats, però sense mantenir l'essència del Primavera Sound. "Doble seu, doble il·lusió", diuen.

La notícia arriba després que el festival i l'Ajuntament de Barcelona s'enroquessin en unes negociacions per les edicions futures. El Primavera Sound volia consolidar la proposta de doble cap de setmana d'aquest any, amenaçant d'anar-se'n a una altra ciutat si no s'arribava a un acord. A mitjans de desembre, Ada Colau, alcaldessa de la ciutat comtal, va afirmar que la versió ampliada va sortir arran de la covid, "però és cert que ha despertat una gran expectativa i hem plantejat que això es pugui reproduir el 2023".

 

En dades de la organització, el Primavera Sound va atraure durant el 2019 - última edició de la mostra musical a causa de la pandèmia - a 220.000 persones, amb un impacte econòmic a Barcelona de 120 miliones d'euros. Aquest 2022, primera vegada en la història del festival que se celebra durant dos caps de setmana consecutius (del 2 al 12 de juny) per celebrar el seu 20è aniversari, la cita espera que l'impacte a la ciutat sigui d'uns 300 milions d'euros.