L’amenaça del festival musical Primavera Sound de marxar de Barcelona, exposada dijous per la direcció del certamen, ha disparat prou les alarmes a l’ajuntament perquè després que poques hores després el tinent d’alcaldia i responsable de cultura, Jordi Martí, anunciés una “reunió imminent” per encarrilar un acord, aquest divendres hagi estat la mateixa alcaldessa, Ada Colau, la que hagi convocat una compareixença d’urgència davant els mitjans per garantir que el consistori farà tots els esforços possibles perquè el Primavera Sound romangui a la capital de Catalunya. De fet, Colau ha anat una mica més enllà i no només ha garantit que el Primavera Sound es farà a Barcelona el 2023, sinó que ha afegit que es treballa en que l’edició sigui com la prevista pel 2022, és a dir, ampliada a dos caps de setmana.

L’alcaldessa s’ha referit al “soroll i confusió sobre la continuïtat del Primavera Sound” arran de l’entrevista publicada dijous a ‘La Vanguardia’, per rebatre la possibilitat que marxi, ja que la ciutat hi té un “compromís absolut”. Aquest mateix migdia ja hi ha convocada una reunió amb les dues parts i Colau ha assenyalat que ha “donat la instrucció” de treballar conjuntament perquè quedi “fora de dubte” el compromís inequívoc del govern municipal.

 

Edició ampliada el 2023

En aquest sentit, ha assenyalat que l’ajuntament ja va donar el vistiplau a una edició ampliada el 2022, per poder rescabalar el Primavera Sound de les pèrdues ocasionades per la suspensió a causa del coronavirus de les edicions del 2020 i el 2021 i ha insistit que la voluntat és que aquesta ampliació es pugui donar també el 2023.

“La versió ampliada surt arran de la covid, però és cert que ha despertat una gran expectativa, i hem plantejat que això es pugui reproduir el 2023”, ha afirmat Colau, però indicant que les dues parts hauran de fer el “màxim esforç possible” perquè el certamen tingui “el màxim retorn i sigui sostenible des de tots els punts de vista”.

“El Primavera Sound vol ser un festival de Barcelona amb Barcelona”, ha assenyalat Colau, que sense voler validar la denúncia dels organitzadors del festival sobre un augment del lloguer en “disset vegades”, ha assenyalat que una cosa és que BSM - l’empresa pública que gestiona l’ús del Parc del Fòrum- “hagi fet un pressupost inicial”, però que “després es parla i ajusta”. “Estic convençuda que el problema no serà el pressupost”, ha afegit.

Igualment, ha rebutjat que el toc d’atenció de la direcció del Primavera Sound es pugui considerar com un ‘xantatge’ per pressionar el consistori: “En cap cas parlaria en aquests termes, avui he parlat amb un dels responsables i la voluntat de treballar és compartida”. “No tinc cap mena de dubte de la complicitat que existeix entre el Primavera Sound i l’Ajuntament”, ha afegit.

 

Imatge principal: Entrada al Primavera Sound en una edició anterior a la covid / ACN