L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que "a partir del setembre" obrirà converses amb tots els grups de l'oposició, excepte amb Vox, per buscar un acord sobre el pressupost municipal, i ha convidat Junts a negociar, malgrat el seu enuig per no haver pogut investir Xavier Trias. Collboni ha explicat que els serveis tècnics de l'Ajuntament ja treballen per poder presentar una proposta de pressupost abans de les vacances d'estiu, per poder començar la ronda de contactes amb l'oposició a partir de setembre. En una entrevista aquest diumenge a EFE, Collboni ha assenyalat que el quart tinent d'alcalde, Jordi Valls, responsable de l'àrea d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, tindrà un gran protagonisme en aquest moment. "Quan obrim les converses, i aquest és l'encàrrec que té el tinent d'alcalde Valls, ho farem amb tots els grups tret de la ultradreta", ha assenyalat.

Màxim suport per aprovar els pressupostos

Collboni, conscient del ressentiment de Junts pel pacte a última hora entre PSC, PP i comuns que va evitar que Xavier Trias fos l'alcalde de Barcelona, ha assegurat que intentarà que Junts també voti els pressupostos. "Barcelona necessitarà pressupostos, perquè necessita tirar endavant projectes que tenen a veure amb les infraestructures, la mobilitat, els serveis públics, escoles bressol, cobertura de la Ronda, esdeveniments internacionals, obres del Port Olímpic o neteja", ha afirmat Collboni, una altra de les quals prioritats és l'accés a l'habitatge. 

Amb tot, Collboni, tot i la comprensió amb l'enuig de Trias, ha demanat que "raonablement s'atenguin les regles de joc democràtic i no es construeixi una teoria de la conspiració, que és ridícula", sobre com va aconseguir els suports necessaris al ple de constitució de l'ajuntament. "Dono la mà al conjunt dels grups municipals, a excepció de la ultradreta, per arribar als millors acords a favor de Barcelona, i això inclou d'una manera molt clara JxCat", ha insistit. De fet, ha recordat que ja ha “defensat públicament el pacte a la Diputació de Barcelona amb JxCat”, perquè fins ara “ha funcionat bé, amb lleialtat institucional”. Ha lamentat, però, que Junts aposti per formar una majoria alternativa amb ERC i altres grups, cosa que fa impossible reeditar la coalició PSC-JxCat a la Diputació de Barcelona: "Si no es fa és perquè hi ha directrius que no venen de Barcelona i que indiquen el contrari. Em sembla una llàstima desaprofitar una experiència de coalició que havia funcionat".

Confiança en Pedro Sánchez pel 23-J

A 5 dies de l'inici de la campanya de les eleccions generals del 23-J, Collboni ha assegurat que es deixarà "la pell" perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "guanyi les eleccions generals" i segueixi a la Moncloa. Amb tot, ha indicat que independentment dels resultats dels comicis, el seu compromís de governar per a tothom i posar "Barcelona per sobre de tot", sense importar qui governi les institucions sigui la Generalitat o el govern de l'Estat. "La meva obligació institucional com a nou alcalde serà tenir una relació correcta amb qui governi a Espanya", ha afegit.