El tret de sortida de la Festa Major de Barcelona ja és aquí! El pregó de la Mercè 2022 celebra la tornada a la normalitat amb un discurs a càrrec de Carla Simón, directora de la pel·lícula Alcarràs. Per no perdre't cap detall, aquí et deixem l'horari i on veure en directe el pregó de la Mercè 2022.

🔴 Pregó de la Mercè 2022 a càrrec de Carla Simón | DIRECTE

💜 Carla Simón i les altres 15 pregoneres de la Mercè

🎉 La Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la Festa Major de Barcelona

🎶 Concerts de la Mercè 2022 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls

Horari del pregó de la Mercè 2022 i on veure'l en directe

La ciutat de Barcelona està llesta per iniciar la seva Festa Major en una edició sense restriccions ni limitacions d'aforament que serà "la festa del retrobament", com anticipa l'alcaldessa Ada Colau en el programa d'enguany. El pregó, que començarà a les 19 h del divendres 23 de setembre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i anirà a càrrec de la directora de cinema barcelonina Carla Simón, estarà precedit per l'habitual repic de campanes de Festa Major des de la basílica de Santa Maria del Pi, al Barri Gòtic, que s'iniciarà a les 17 h. En cas de no poder ser-hi presencialment, l'acte podrà seguir-se en directe des del canal de YouTube de l'Ajuntament i a partir de les 18:30 h a la TDT a través de l'emissió de Betevé.

Pel que fa a la pregonera, Simón agafa el relleu de la infermera i activista veïnal Custodia Moreno, encarregada d'un pregó de 2021 recordat per les protestes contra el govern municipal. Un cop acabi el pregó i cap a les 19:45 h, tindrà lloc el toc d'inici que marcarà el començament d'una Mercè 2022 que se celebrarà els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre i que retornarà la cultura als carrers després de dos anys estant, també, certament confinada.

La cineasta Carla Simón, pregonera de la Mercè 2022

Ja el passat 21 de juliol s'anunciava que la pregonera de la Mercè 2022 seria la cineasta Carla Simón. La jove barcelonina, que recentment guanyava el primer Os d'Or català del Festival de Berlín a millor pel·lícula per l'aclamada Alcarràs. La pel·lícula, rodada a una petita localitat de la comarca del Segrià, mostra la història de l'últim conreu d'una família que veu els seus presseguers substituïts per plaques solars després de vuitanta anys treballant la terra. El film ha revolucionat la crítica per la seva visió humanista de l'agricultura i la tradició i, a més, l'ha portat a ser preseleccionada pels Oscar 2023 com a representant espanyola. 

🎙️ Carla Simón: "Quan acabo una pel·lícula tinc crisis existencials perquè em trobo buida"

❓ BAM 2022: Qui actua i on als concerts de la Mercè?

L'alcaldessa Ada Colau creu que no hi pot haver millor pregonera i destaca que es tracta d'una directora "amb un estil propi, que universalitza la vida quotidiana, amb una mirada feminista i amb una sensibilitat que ens enamora". Després d'assolir l'èxit internacional, Simón torna a la seva ciutat com a encarregada i responsable d'iniciar la Festa Major de Barcelona amb un pregó que segur no deixarà a ningú indiferent.

Una Mercè 2022 feminista i diversa

A més de comptar amb la visió feminista de la Carla Simón com a pregonera, la Mercè 2022 es presenta diversa i amb una intenció clara de quedar lliure de violències. Tant a la platja del Bogatell, l'avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de Martí i Franquès, hi haurà punts d'informació amb professionals que organitzaran itineraris per la zona per sensibilitzar i actuar, en cas que sigui necessari, de manera coordinada contra qualsevol agressió sexual o LGTBI-fòbica. La inclusió d'aquests punts durant la Festa Major és part del paquet de mesures Barcelona Antimasclista, que coordina serveis sanitaris i de seguretat per evitar les violències a la ciutat.