Ernest Maragall ha celebrat que hi hagi diverses propostes sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat i que "hagi desaparegut" la d'Aena, després que una consultora privada hagi fet arribar al Govern una proposta d'ampliació amb una pista sobre el mar — tal com ha avançat La Vanguardia. "Ara tenim la possibilitat i la voluntat d'objectivar el debat", ha expressat l'alcaldable d'ERC a Barcelona per a les eleccions municipals. També ha afegit que creu que ara es podran "comparar" les iniciatives per després prendre decisions. Recordem que el Govern i el PSC van pactar constituir una comissió tècnica per abordar el futur de l'aeroport, en el marc dels pressupostos.

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

"És bo que apareguin idees, propostes i solucions possibles", ha apuntat el candidat republicà. I ha afegit que "ja no es parla d'aquell projecte, ara es parla de solucions tècniques possibles". També ha demanat "no tenir més temps aturades" les decisions sobre una infraestructura tan important com l'aeroport. En aquest sentit, ni el Govern ni el president de la Generalitat han validat la proposta de la pista del mar — tan sols la coneixen i agraeixen que es facin propostes. La plataforma en qüestió es construiria a una milla de la costa, tindria 3.400 metres i costaria uns 2.100 milions d'euros. Ara, l'executiu català l'haurà d'estudiar.

Maragall, sobre Colau i Collboni

En un altre ordre de coses, Maragall ha reduït el tàndem Colau-Collboni a govern "pseudoprogressista" — perquè "s'omple la boca i fa poc o res en termes de joventut". En l'obertura del congrés que celebra aquest dissabte Jovent Republicà, el candidat d'ERC ha criticat que "les polítiques pseudoprogressistes d'aquesta ciutat han representat una reculada en termes de polítiques de joventut, de drets reals, reconeguts i exercits per la joventut, molt particularment en la qüestió de l'habitatge". Així mateix, ha admès que falten més joves als equips municipals i "a la forma de veure i gestionar la ciutat". És per això que incorporarà a la seva llista electoral Jan Sibina com a candidat de les joventuts del partit.

Per la seva banda, Sibina ha acusat l'Ajuntament de Barcelona de "no complir" els seus compromisos en matèria de joventut i de no tenir-los en compte. "Ha oblidat totes les demandes de les entitats, no ha complert amb l'acord de pagar les ajudes a temps, ha pagat les ajudes a l'educació en l'oci més d'un any tard", ha protestat. Finalment, ha recordat que és urgent "treballar per un habitatge digne" perquè "Barcelona està expulsant la seva gent jove". El jovent ha de marxar pels preus actuals i no per pròpia voluntat, cosa que ERC intentarà revertir.