L'alcaldessa Ada Colau ataca l'independentisme per demostrar que una "Espanya plural és possible". La mateixa setmana en què els presos polítics, d'esquerres i dretes  segons ella, se's reboca el tercer grau i militars retirats o no denuncien "que la Constitució està en perill" i fan circular per xats l'assassinat "necessari a 26 milions de persones" entre adults i menors, Colau lloa la gran Espanya.

El motiu? La celebració dels pressupostos generals de l'Estat del 2021, en què s'han inclòs els fons europeus que haurien d'haver anat deslligats de les partides estatals ja que són aportacions extraordinàries. Colau ha donat un relat com que a Catalunya patia una manipulació del discurs públic amb el següent argument: "A Catalunya se'ns deia que Espanya era irreformable, de dretes, pràcticament feixista. Però sabíem que no era veritat". 

L'alcaldessa afegeix: "A Catalunya, amb tota la polarització, el procés, que Espanya no era progressista. I nosaltres defensàvem que no era veritat perquè hem fet moltes lluites compartides com els desnonaments, la corrupció o la sanitat pública. A Espanya hi ha aquesta majoria republicana i progressista i quan ens deien ingènues i equidistants, defensàvem que l'únic camí és el diàleg i la fraternitat i aquest camí es va obrint, amb un canvi de cicle, però amb dificultats".

Sobre desnonaments

Malgrat que ha valorat positivament la regulació del preu dels lloguers prevista en la pròxima llei d'habitatge, ha previst grans pressions perquè considerar que "el 'lobby' immobiliari especulatiu és molt potent". Pel que fa a el decret que afecta els desnonaments, ha considerat "immoral que es mantinguessin els desnonaments de famílies vulnerables" durant el confinament arran de la pandèmia.

Tot i que ha assegurat que la Unitat Antidesnonaments creada per l'Ajuntament frena, segons ella,  fins al 90% dels desnonaments a Barcelona, ​​ha considerat que la solució real a la situació habitacional passa per crear lleis que protegeixin els col·lectius més vulnerables.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat