Aquest dilluns de ressaca de la Mercè està servint per buscar els culpables dels aldarulls que s'han viscut aquest cap de setmana. El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ho té molt clar: part de la responsabilitat és de les autoritats catalanes. Però no pels errors a l'hora de dissenyar un dispositiu de Mossos d'Esquadra, tal com havia exigit l'alcaldessa, sinó per la suposada manca de respecte del Govern i del Parlament cap a la policia. 

Segons Batlle, el país té "un problema" quan estem en "un país on el president de la Generalitat se'n va a tallar la principal artèria del país, o quan la presidenta del Parlament, mentre estan cremant la comissaria de Mossos de Vic, se'n va a veure Pablo Hasél a la presó". "Això no és gratis: és una imatge que pot tenir les derivades que té", ha afirmat en entrevistes tant a SER Catalunya com a TV3 aquest dilluns.

Govern vs. Policia

El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona ha insistit en aquesta idea, en el fet que l'origen dels aldarulls és l'actitud dels polítics independentistes. "Hi ha una crisi d'autoritat importantíssima", ha assegurat, alhora que ha remarcat la "falta de respecte a la policia que ve de les mateixes instàncies governamentals". "Quin missatge estem enviant? Sembla que tot està permès", ha assenyalat.

D'aquesta manera, Batlle també ha recordat que Catalunya compta amb una mena "d'ADN anarquista" que facilita els enfrontaments entre els joves i les forces de seguretat. "La situació és preocupant, volem que la Generalitat creï una taula per solucionar aquest problema", ha reclamat.

Borràs i Torra responen

Aquestes declaracions han arribat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha respost a Batlle mitjançant les xarxes socials. "Defugir les pròpies responsabilitats és la manera més ràpida de desprestigiar les institucions", ha dit Borràs a Twitter.

Tampoc ha faltat a la cita el president Quim Torra, que ha carregat amb molta força contra el tinent d'alcaldia de Seguretat: "Benvolgut, per centrifugar la vostra incompetència absoluta, busqueu altres excuses. Fa basarda pensar que vau formar part d'un govern de la Generalitat. Em vaig manifestar i em manifestaré les vegades que calguin (dissabte, per exemple) per la independència de Catalunya".

TUIT Laura Borras Albert Batlle Botellones Mercè 2021TUIT Quim Torra Albert Batlle Botellones Mercè 2021

Per una altra banda, Batlle ha manifestat que aquest cap de setmana ha estat "un punt d'inflexió" pel que fa als botellons, malgrat que aquest estiu s'hagin viscut altres episodis similars. Alhora, ha reconegut que veure 40.000 persones a plaça Espanya "va ser una sorpresa" que "ha de preocupar a tots els responsables".

És a dir, és un fet preocupant perquè els botellons van derivar en "violència extrema". Llavors, el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona ha demanat una reflexió general sobre el fenomen, que té por que es pugui cronificar.

 

Imatge principal: El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle / ACN