El 69% de barcelonins estan en contra de la nova taxa municipal de residus, segons una enquesta de l'Institut Factual d'Investigacions Sociològiques Avançades (Ifisa). Només el 8% dels enquestats s'han pronunciat a favor d'aquesta taxa, mentre que el 23% restant diu desconèixer la nova mesura, segons un comunicat d'Ifisa.

L'enquesta s'ha fet en la primera setmana de setembre sobre una mostra de 1.000 enquestats, dels quals el 68% té de 35 a 65 anys i el 32% restant en té de 18 a 34, amb el mateix percentatge entre homes i dones de la ciutat de Barcelona.

La taxa de recollida de residus als domicilis, i la seva inclusió i repercussió en el rebut de l'aigua, ha generat polèmica en els últims dies arran de queixes pels increments en les factures. El Consistori va aprovar el 28 de febrer la nova taxa (amb el suport del Govern municipal i d'ERC, i el vot en contra de JxCat, Cs, PP i BCN Canvi), i va entrar en vigor l'1 de juliol.

La nova taxa ha generat queixes i preocupacions a la xarxa:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat