En una entrevista a Els Matins de TV3, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha atribuït a un error en la gestió l'increment en la factura de l’aigua i ha assegurat que la nova taxa de residus, aprovada per l’Ajuntament de Barcelona, té un impacte en les famílies d’entre 4’5 i 8’5 euros cada dos mesos.  

La realitat és que la factura s’ha incrementat un 19% com a conseqüència de la nova Taxa de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, un impacte que es mantindrà en els propers rebuts. Aquesta nova taxa de l’Ajuntament de Barcelona arriba en plena pandèmia i quan tots els indicadors auguren una profunda crisi econòmica i social. 

Crítiques de l’oposició 

El grup municipal d’ERC va exigir ahir a Colau que renunciï a la recaptació de la taxa de residus anterior al mes de juliol i es retorni l’import cobrat en propers rebuts. Junts per Catalunya va recriminar una taxa que considera recaptatòria. En una piulada, Elsa Artadi, presidenta del grup municipal, va assegurar que “va contra els principis d’eficiència i corresponsabilitat perquè no genera cap incentiu a reciclar. Pagues el mateix tant si recicles com si no ho fas".

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de C’s, Luz Guilarte, va anunciar que tornaria a presentar una proposició per a la retirada d’aquesta taxa, tal i com ja van fer al juny. El Partit Popular va retreure al govern Colau la pujada d’impostos en plena crisi de la COVID, com la nova taxa, l’augment del 83% de la taxa de clavegueram o el 5% de la taxa de l’AMB.