Aigües de Barcelona (Agbar) nega que hi hagi hagut qualsevol error en la facturació dels mesos del confinament i defensa que l'increment principal als rebuts és conseqüència de la nova taxa de residus de l'Ajuntament de Barcelona. La firma respon així a la roda de premsa d'aquesta tarda del regidor de Presidència del consistori i Vicepresident de Planificació Estratègica de l’AMB, Jordi Martí, que ha atribuït els augments a una errada de la companyia.

Agbar explica que va informar a l'AMB que caldria fer lectures estimades a causa de la pandèmia i que s'han fet seguint el Reglament de Servei Metropolità del Cicle Integral de l'Aigua. En aquest sentit, recorden que es tracta d'un reglament aprovat per l'AMB que en l'article 60 estableix el mètode de càlcul dels consums estimats.

La companyia assegura en un comunicat que l'increment principal de la factura és conseqüència de la nova taxa de recollida de residus a domicilis particulars de l’Ajuntament de Barcelona, i han advertit que això "es farà evident en les pròximes factures".

Així, afirmen que si hi ha hagut qualsevol desajustament entre la lectura estimada i la real s'estudiarà cas per cas i es resoldrà en la pròxima factura. Avisen que "qualsevol canvi o nou mètode que es vulgui aplicar de forma generalitzada necessitaria d’una modificació del Reglament" que hauria d'aprovar la mateixa AMB. Finalment, Agbar afirma que s'estan atenent “com sempre s'ha fet” les especificitats individuals dels usuaris que ho demanen.

agbar factura

El nou format de factura d'Agbar, on es detallen els conceptes relacionats amb el cicle de l'aigua i, per separat, els relacionats amb els residus.

En la roda de premsa d'aquesta tarda per part de l'Ajuntament, Martí havia atribuït l'augment de preu de les factures a una equivocació de l’empresa subministradora del servei públic, negant que tingués res a veure amb la taxa de residus que depèn del consistori.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat