Durant aquests mesos d'estat d'alarma i restriccions arreu de Catalunya, els Mossos d'Esquadra s'han trobat amb ciutadans que s'han inventat les excuses més que surrealistes per evitar la multa i els Mossos d'Esquadra han fet un recull de les més estranyes i inversemblants.

Persones que treuen a passejar la cabra i el periquito

Quan es va decretar el confinament total, un dels motius per sortir de casa era per anar a passejar el gos. No obstant això, alguns ciutadans sortien a passejar altres animals de companyia que no estaven permesos com, per exemple, un periquito. També es va donar el cas d'un altre home que va sortir a passejar una cabra per Palafrugell (Baix Empordà) i, per aquest mateix motiu, va ser sancionat.

mossos d'esquadra / ACNEls Mossos d'Esquadra han compartit les excuses més surrealistes que s'han trobat per saltar-se les restriccions anticovid / ACN

Sortir a conduir per fer adormir el seu fill

També han explicat dos casos molt surrealistes de ciutadans de Vic (Osona): una persona que volia comprovar expressament si seria sancionada per incomplir el confinament comarcal i, efectivament, va ser denunciada. A Vic, també van sancionar una dona que estava donant voltes amb el cotxe a la nit i, quan la van aturar els Mossos per demanar el justificant, va explicar que necessitava conduir per fer adormir el seu bebè.

Anar a Montserrat per comprar mató per la dona

A Castellgalí (Bages), també van sancionar un home que havia d’anar a Manresa per canviar la pila del seu rellotge, ja que era l’únic en el qual confiava per no desorientar-se. D'altra banda, moltes persones de fora del Bages es van intentar saltar el confinament comarcal per anar al Monestir de Montserrat amb l'excusa que "si podien veure el monestir des de casa seva, significava que estava dins de la mateixa comarca". De fet, una altra excusa per arribar al monestir va ser la d'un home que ho va justificar perquè la seva dona, embarassada, tenia el desig o capritx de menjar el mató que allà s’hi elabora. De la mateixa manera doncs, aquella persona que volia posar una espelma pel seu fill, aspirant a mosso.

Vehicle Mossos d'Esquadra / Arxiu

Surten a la llum les excuses més surrealistes per evitar una multa / Arxiu

Una infermera se salta les restriccions anticovid

A Barcelona, un home va ser aturat en un control i, quan li van preguntar on anava, aquest va respondre que a una troballa sexual, ja que, segons ell, era una necessitat essencial i més després de tant de temps sense tenir relacions sexuals. Evidentment, va ser sancionat. Un altre cas surrealista va ser el d'una infermera que anava d’Ascó (Ribera d'Ebre) a la seva segona residència a Miami Platja (Baix Camp); va assegurar desconèixer com es dividien les regions sanitàries. També es va donar el cas d'una mare que es va desplaçar des de Lleida fins a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) per portar una jaqueta al fill per a una entrevista de treball.

Aquestes només han estat algunes de les múltiples excuses surrealistes que s'han trobat els Mossos d'Esquadra i, aprofitant que ja ha acabat l'estat d'alarma, han decidit fer un recull de les més divertides, que s'han fet virals a les xarxes.