Salut ha anunciat aquest dilluns que proposarà al ministeri de Sanitat la unificació de les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana nord i sud a partir del dilluns 1 de juny. Això permetria la mobilitat entre les tres regions durant la fase 1, fins ara limitada dins de cada àrea.

El Procicat ha aprovat aquesta tarda la proposta en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant. Ara, la decisió estarà en mans del ministeri de Sanitat que haurà de decidir si aprova o no la petició de Catalunya.

Aquesta unificació no inclouria els municipis de les comarques del Garraf ni de l'Alt Penedès, ja que han avançat més ràpid en les fases de desconfinament i constitueixen una "àrea de gestió assistencial" independent de la regió Metropolitana Sud, segons fonts de Salut.

Cal recordar que els límits dins de la majoria de comunitats autònomes coincideixen amb els límits provincials. En el cas de Catalunya, però, es va demanar poder dividir el territori per regions sanitàries en considerar que dins una mateixa província podia haver-hi realitats diferents pel que fa factors de risc epidemiològic.

A més, Salut demanarà que les àrees de gestió assistencial del Garraf i la de l’Alt Penedès passin a fase 2, mentre que la regió Metropolitana Sud, Barcelona ciutat i Metropolitana Nord es mantindrien a la fase 1 una setmana més.

15d39f30 56a9 4fae b473 b537ec30d6a6