La previsió del temps anuncia un canvi important que podria arribar just a les portes de Setmana Santa a Catalunya. No plourà cada dia però sí que tindrem un temps marcat per la inestabilitat amb canvis bruscos i sobtats que ens portaran diversos episodis de precipitacions. També esperem un canvi de temps notable aquesta setmana de març amb una baixada de les temperatures, neu i algunes tempestes. T'expliquem tots els detalls d'última hora en aquest vídeo.

⚠️ Alerta per temps perillós en 29 comarques catalanes: aquesta nit, plourà!

 

 

☔❓ L'AEMET (mapes espanyols) anuncia una primavera terrible a Catalunya

Canvi de temps a la vista!

Aquest dimecres es presenta mig ennuvolat a tot Catalunya amb domini de les estones de sol i amb temperatures una mica més altes. Les màximes oscil·laran entre els 20 i els 23ºC a la majoria de pobles i ciutats. No esperem pluja en cap comarca. Dijous serà notícia una pujada més forta de les temperatures amb màximes de 26 o 27ºC a moltes zones de l'interior. El cap de setmana també arrencarà amb sol i temperatures de plena primavera tot i que aniran baixant lenta i progressivament. Diumenge arribarà un canvi de temps amb temperatures més baixes i neu al Pirineu per damunt dels 1.400 metres. La cota podria baixar fins els 1.200 metres a mesura que avanci el dia. La nevada més important caurà a la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i al Principat d'Andorra. També cauran xàfecs i tronades irregulars i de curta durada a les comarques de Barcelona (sobretot a Osona, Berguedà, Vallès Oriental, Alt Maresme) i a les comarques de Girona. En general, fenòmens aïllats i poc importants. La tramuntana i el mestral bufaran amb força.

Quin temps farà per Setmana Santa a Catalunya?

La setmana que ve arrencarà amb temps estable i amb una nova pujada de les temperatures que notarem, sobretot, a partir de dimarts i en dies posteriors. Ara bé, atenció perquè el temps podria canviar just durant la primera fase de l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa. Podria ploure a tot Catalunya els propers dissabte i diumenge, 1 i 2 d'abril, justament el Diumenge de Rams. Després, segons els mapes del temps actuals, es mantindria un panorama inestable amb dies assolellats i altres passats per aigua. Vaja que podríem tenir el típic panorama de Setmana Santa d'un dia de cada color, meteorològicament parlant. ElNacional.cat us anirà actualitzant la previsió del temps per Setmana Santa cada dia del món.