L'AEMET anuncia una primavera 2023 menys plujosa del que diuen altres previsions estacionals. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, a Catalunya els propers mesos seran menys plujosos del normal o, en el millor dels casos, tindrem la pluja habitual per aquesta època de l'any. Plourà molt o poc aquesta primavera a Catalunya? Altres models meteorològics anuncien uns mesos d'abril, maig i juny amb un 50% més de precipitacions de les que solen caure al nostre país. Qui l'encertarà? T'expliquem la previsió del temps per als propers mesos en aquest vídeo.

⚠️ Alerta per temps perillós en 29 comarques catalanes: aquesta nit, plourà!

 

 

Primavera plujosa o seca a Catalunya?

La greu sequera que pateix Catalunya es continua agreujant cada minut que passa i la situació pot ser extraordinàriament crítica si no plou de manera abundant, continuada i generosa. Algunes previsions anuncien una primavera ideal per plantar cara al dèficit d'aigua que patim perquè podria ploure força més del que tocaria. Els pantans estan al 27% de la seva capacitat i baixen cada dia més. El mes de març té pinta d'acabar amb un nou rècord de sequera a Catalunya. A la majoria de pobles i ciutats del país el més probable és que no hi caigui ni una sola gota durant tot el que queda de març. Esperem que els mesos d'abril i maig no ens fallin i que passi el contrari del que diuen les previsions estacionals de l'AEMET. En aquest sentit, tenim una bona notícia: segons els últims mapes del temps sembla que les pluges podrien arribar a Catalunya a partir del dissabte, 1 d'abril, justament a les portes de Setmana Santa

Pantà de Sau Foto @riki kampru
El Pantà de Sau està per sota del 7% de la seva capacitat / Foto: @riki kampru Twitter

Primavera càlida o amb gelades?

La primavera durarà 92 dies i, segons l'AEMET, podria ser més seca del normal a la Mediterrània. En canvi, podria ser força més plujosa al centre i a l'oest de la península ibèrica. Extremadura i Andalusia Occidental podrien veure ploure amb més ganes i freqüència del que és habitual. Pel que fa a les temperatures, segons l'AEMET, a Catalunya seran superiors a les normals, per tant tindrem una primavera força suau. En aquesta previsió de temperatures suaus sí que coincideixen les diferents previsions estacionals que hem consultat. El que ja sembla dat i beneït és que el mes de març acabarà amb un nou rècord de sequera. Esperem que es compleixi aquesta dita: 'quan el març mageja, el maig marceja'. Creuem els dits i esperem que els propers mesos siguin extraordinàriament plujosos a Catalunya. ElNacional.cat està especialment preocupat des de fa mesos per la crítica situació de sequera que patim i us informarà puntualment de l'evolució de la situació meteorològica.

Abril 2023 plujós Catalunya ECMWF
El mes d'abril podria ser un 50% més plujós de l'habitual a Catalunya, segons altres previsions estacionals / ECMWF