Quin temps farà aquest mes de febrer a Catalunya? Tornaran el fred i la neu a cotes baixes? O tindrem un temps sec amb temperatures suaus?

🔴 ÚLTIMA HORA: La previsió del temps anuncia neu i una brutal baixada de les temperatures a Catalunya. Clica aquest enllaç per veure les novetats dels últims mapes

 

 

El febrer nou cares té

El mes de febrer acostuma a presentar alts i baixos amb dies molt suaus però també dies amb fortes gelades a Catalunya. Enguany la sequera és especialment preocupant perquè tenim els embassaments per sota del 30%. La situació és crítica, sobretot, a les conques internes. La previsió del temps no porta bones notícies perquè anuncia un mes de febrer amb poques precipitacions (per sota de la mitjana) i amb temperatures molt suaus que avançaran el procés de floració d'alguns arbres com, per exemple, els ametllers. Pitjor no pot anar: no plourà, no nevarà i els arbres floriran abans d'hora.

Gelades a la costa, Tossa de Mar Foto @R Geeb
Les gelades arriben a la costa tal com es pot veure en aquesta fotografia de Tossa de Mar / Foto: @R Geeb

Quan plourà i nevarà a Catalunya?

Aquest dimarts farà sol a tot Catalunya amb boires matinals a l'interior i amb temperatures força més altes a tot el país. Tindrem màximes de 14 o 15ºC a la costa i al prelitoral. Les nits continuaran sent fredes però no tant com els últims dies. Les mínimes seran entre tres i cinc graus més altes. La tramuntana continuarà presentant ratxes moderades a l'Empordà. L'anticicló ens acompanyarà força dies i, per tant, el sol i les boires continuaran sent les grans protagonistes del panorama meteorològic a Catalunya. Les temperatures pujaran progressivament a mesura que avanci aquesta setmana i, a partir de dijous, les màximes s'enfilaran fins els 17ºC o 18ºC a molts pobles i ciutats. Els mapes no donen pluja fins a mitjans de mes i la veritat és que només preveuen canvis de pa sucat amb oli. Podria ploure de manera dèbil i dispersa el divendres, 10 de febrer i el dimarts, dia 14 i l'únic canvi més important amb pluges moderades arribaria el dimecres, dia 15. Falten dies i, per tant, haurem d'anar actualitzant aquesta previsió en properes informacions a ElNacional.cat.