Canvi inesperat de temps a Catalunya: nevarà a cota zero i arribarà una onada de fred siberià històrica. Atenció perquè tenim novetats d'última hora que t'expliquem en un vídeo que pots veure clicant aquest enllaç. Aquest gran canvi podria arribar d'aquí a pocs dies, segons els pronòstics actualitzats fa només una estona.

🦡 Els teixons diuen que s'allarga l'hivern amb més fred i neu aquest març a Catalunya

 

 

Nits gèlides a Catalunya

El sol, les boires i les temperatures diürnes cada vegada més suaus són el plat fort de la situació meteorològica per aquest inici del mes de febrer. Atenció, però, perquè les nits continuen sent molt fredes amb inversió tèrmica que provoca gelades més fortes a les planes i fondalades. Aquest dimecres les temperatures màximes rondaran els 14 o 15ºC a moltes pobles i ciutats de la costa i del prelitoral però es quedaran més curtes en zones interiors com la ciutat de Lleida on difícilment se superaran els 8ºC. Atenció perquè els propers dies algunes d'aquestes boires podrien arribar a ser localment persistents i, en aquest cas, les temperatures serien gèlides durant les 24 hores del dia. 

Quin temps farà el cap de setmana?

Dijous, divendres i el proper dissabte farà sol a tot Catalunya excepte en planes interiors on es continuaran imposant les boires. Les temperatures cada vegada seran més suaus amb màximes que, a partir de dijous, poden arribar als 17 o 18ºC a Barcelona i a Tarragona. Les temperatures més altes les tindrem dissabte amb valors que, puntualment, arribaran als 20ºC al sud del país. Atenció, però, perquè les nits es mantindran força fredes en general. Diumenge, les temperatures iniciaran una baixada notable que ens portarà més fred a principis de la setmana que ve.

Fred siberià mapa 1.500 dimarts, 14 febrer GFS Wetterzentrale
Una brutal patacada de les temperatures podria afectar Catalunya a mitjans de febrer / GFS Wetterzentrale

Quan nevarà a tot Catalunya?

Un fort canvi de temps podria afectar Catalunya d'aquí a pocs dies. Les novetats podrien arribar entre el dilluns, 13 de febrer, i el dimarts, dia 14, amb una brutal baixada de les temperatures, amb molt aire fred a les capes altes de l'atmosfera i amb precipitacions que serien de neu a totes les cotes. Si es confirmés aquest canvi de temps a mitjà termini, entre els dies 13 i 14 de febrer, podríem tenir una nevada general amb un fred més intens que el que hem viscut els últims dies. ElNacional.cat estarà molt pendent de l'evolució dels mapes del temps per informar-vos puntualment de qualsevol novetat.

Nevarà a tot Catalunya dimarts, 14 de febrer GFS Wetterzentrale
Possibles nevades a cota zero entre el dilluns, 13 de febrer, i el dimarts, dia 14 / GFS Wetterzentrale