La situació meteorològica complicarà les coses a Catalunya d'aquí a pocs dies. Es confirma el pitjor pronòstic i el cap de setmana patirem els efectes d'una nova tongada de calor i xafogor insuportables. També tindrem algunes sorpreses que ens faran obrir els paraigües en alguns pobles i ciutats del país. I atenció perquè falten pocs dies perquè una tongada de fortes tempestes afecti tot Catalunya. De moment aquest dijous es presenta assolellat amb núvols prims. També creixen nuvolades que poden deixar algun xàfec molt aïllat i de curta durada. Temperatures més agradables perquè baixen a totes les comarques. Les màximes més altes no passen dels 30ºC. A la tarda cauran tempestes al Pirineu i, a última hora del dia, no descartem alguna tronada aïllada a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Quines temperatures tindrem el proper cap de setmana? En quines comarques plourà i a quina hora? Tot això ho aclarim en la previsió del temps que podeu veure en aquest vídeo:

 

Calorada insuportable el cap de setmana

Divendres farà sol a tot Catalunya i no cauran ni tempestes al Pirineu. Ambient més càlid. La patacada forta arribarà els propers dissabte i diumenge coincidint amb el primer cap de setmana de juliol. El mercuri dels termòmetres s'aproparà als 40ºC a l'ombra a les comarques del Pla de Lleida, interior i sud de Tarragona i en punts de la Catalunya Central. També arribarem als 37 o 38ºC a la conca de Tremp. Les màximes rondaran els 37ºC a Girona i els 30ºC a Barcelona i a Tarragona. Diumenge també tindrem temperatures de 34ºC o 35ºC a la Seu d'Urgell, Solsona, Tortosa i Igualada, entre molts altres llocs. La xafogor ens farà suar la cansalada amb nits tropicals en moltes comarques. Tot el cap de setmana tindrem un temps ideal per anar a la platja amb una temperatura de l'aigua del mar de 22ºC a l'Estartit, a Palamós i a Blanes, 23ºC a Cabrera de Mar i a l'Ametlla de Mar, 24ºC a Sitges i a la Barceloneta, i de 25ºC a Calafell i a Altafulla.

Molt aviat cauran fortes tempestes i calamarsa

El proper dilluns farà sol i més calor a tot Catalunya. El temps canviarà moltíssim a partir del proper dimarts a la tarda amb tempestes generals i molt fortes amb algunes pedregades. Les trombes d'aigua també ens acompanyaran dimecres, 6 de juliol, amb un ambient força fresc i, per tant, molt agradable. Ara bé, molt de compte perquè la intensitat de les precipitacions serà molt forta (podrien caure més de 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora), pot pedregar i podríem patir danys importants.

Vídeos

Us convidem a veure imatges d'un espectacular camp de girasols a Ordis, a l'Alt Empordà. La veritat és que aquest cap de setmana quedaran ben rostits:

Atenció també a les últimes setmanes de la sega a Catalunya. Enguany la collita d'ordi no és extraordinària degut a la greu sequera que vàrem arrossegar tot l'hivern. Després, tot i que va ploure al març, han arribat les calorades històriques del maig i especialment la del mes de juny. La meteorologia no ha ajudat però, per sort, aquest any el preu dels cereals s'ha disparat. Així acaben la sega a Camós, al Pla de l'Estany:

I atenció a les diferents maneres de refrescar-se. Així ho fan a Mollet del Vallès, al Vallès Oriental. Aquest cap de setmana, però, ni així ni haurà prou:

Mosquits tigre: la pitjor plaga d'aquest estiu a Catalunya

Alerta perquè les altíssimes temperatures afavoreixen la proliferació dels mosquits tigre a Catalunya. I són molt perillosos! Penseu que, cada any, de mitjana, provoquen la mort de 750.000 persones a tot el món perquè transmeten malalties com el Zika, dengue o el chikungunya. El Zika, a més, és especialment perillós per a les dones embarassades. Si voleu més informació i consells per evitar que us ataquin els mosquits tigre, feu clic en aquest enllaç.