La previsió del temps anuncia tempestes generals i molt fortes a tot Catalunya d'aquí a pocs dies. A més, caurà calamarsa o pedra en algunes comarques. Aquesta situació, però, ens permetrà respirar molt millor gràcies a una baixada important de les temperatures. La pitjor part del canvi de temps seran els danys que produiran les tronades que cauran amb una intensitat brutal (més de 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora) i els efectes de les pedregades. Abans de tot això, però, Catalunya tornarà a viure temperatures d'infern. A l'aguait perquè la patacada de calor serà difícil de suportar. A quines temperatures arribarem els propers dies a Catalunya? Quan tocarà sostre la calor? Quins dies plourà i en quines comarques ho farà més fort? Si voleu conèixer la resposta a aquestes i altres preguntes no us perdeu la previsió del temps en aquest vídeo perquè pinten bastos:

 

Nits d'insomni amb temperatures de xafogor de 30ºC

Aquest divendres farà sol a tot Catalunya amb temperatures estables. Que quedi clar, però, que farà calor i xafogor d'estiu amb màximes d'entre 27 i 30ºC a la majoria de comarques. El cel estarà absolutament ras a tot arreu i només veurem quatre núvols a mitja tarda en zones de muntanya. Dissabte i diumenge s'embolica la troca! Una forta i sobtada pujada de les temperatures afectarà tot Catalunya i ens matxacarà tot el cap de setmana. Poca broma perquè tindrem màximes de 37 o 38ºC al Pla de Lleida, en punts de la Catalunya Central i del prelitoral i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Diumenge arribarem als 37ºC a Girona, 36ºC a Solsona, 35ºC a Tortosa, 32ºC a Vielha i 31ºC a Barcelona i a Tarragona amb una humitat d'entre el 35 i el 65% i, per tant, amb una xafogor que no es podrà aguantar.

⛈️ Temps a Catalunya (1 de juliol): A quines temperatures arribarem i quan cauran les fortes tempestes i pedregades?

Tindrem nits tropicals amb una humitat que, en alguns punts costaners com la ciutat de Tarragona, es podria apropar al 80%. Això farà que tinguem problemes per dormir si no tenim aire condicionat o, almenys, un ventilador. A Barcelona, diumenge, la temperatura mínima no baixarà dels 22ºC. Això vol dir que durant bona part de la matinada els termòmetres marcaran 24 o 25ºC amb una sensació tèrmica superior als 30ºC.

Posta de sol al Pla de l'Estany / Foto: Sílvia Puig Planells Twitter
Espectacular fotografia de la posta de sol al Pla de l'Estany / Foto: Sílvia Puig Planells Twitter

Fortes tempestes amb calamarsa o pedra i refrescarà

El proper dilluns, 4 de juliol, també farà sol amb calor moderada i alguna tempesta de mitja tarda al Pirineu. Dimarts al matí farà sol amb temperatures una mica més baixes. A la tarda tindrem nuvolades a moltes comarques del terç oest amb tempestes al Pirineu que, cap al tard, també arribaran a l'interior i sud de les comarques de Tarragona, especialment als ports de Tortosa-Beseit.

Prepareu els paraigües

Dimecres canviaran molt les coses amb tempestes irregulars a tot Catalunya (sobretot durant la segona meitat del dia) i temperatures clarament més baixes. Alerta perquè les tronades poden ser molt fortes amb ventades i algunes pedregades. Necessitem l'aigua com la salut, però el problema d'aquest canvi de temps és que la intensitat de les tronades i la possibilitat de pedregades podrien provocar danys importants en diverses zones. El proper dijous, 7 de juliol, tornarà el temps estable amb sol a tot Catalunya i temperatures màximes lleugerament més altes. ElNacional.cat estarà especialment pendent del que pugui passar i us anirà actualitzant aquesta previsió els propers dies.

Calamarsa
Dimecres cauran fortes tempestes amb ventades i calamarsa o pedra a Catalunya