La previsió del temps confirma que la calor serà la gran protagonista del primer cap de setmana de juliol a Catalunya. Ara bé, també cauran algunes tempestes. Tot seguit us concretem on i quan plourà. Els mapes anuncien l'arribada de fortes tempestes acompanyades de ventades i, en alguns casos, de calamarsa o pedra. Centenars de milers de catalans passarem aquest dissabte i diumenge a la platja. La temperatura de l'aigua del mar està a 22ºC a la Costa Brava, a 23 o 24ºC a les platges de la costa de Barcelona i a 24 o 25ºC a la Costa Daurada. Quines temperatures marcaran els termòmetres aquest cap de setmana? Quan plourà a bots i barrals a Catalunya? Si voleu saber tot el que passarà, no us perdeu aquest vídeo:

 

Temps de luxe al Pirineu

Una bona opció per aquest cap de setmana de forta calorada és anar al Pirineu. Gaudireu d'un paisatge extraordinari. Dissabte, no cauran ni tempestes. Diumenge, sí. I dormireu fresquets (de luxe) amb temperatures mínimes de 14 o 15ºC a Vielha, la Seu d'Urgell, Puigcerdà... Durant el dia també farà calor amb màximes de 31ºC a Vielha i a Puigcerdà, i de 25ºC a la Seu d'Urgell. Aquí teniu una preciosa fotografia feta des del Pic de Maià (2.615 metres) orientada cap al Carlit:

El Carlit fotografiat des del pic de Maià / Foto: @pepmollevi Twitter
Temps de luxe al Pirineu tal com mostra aquesta fotografia feta des del pic de Maià (2.615 m.) orientada cap al Carlit / Foto: @pepmollevi Twitter

Quin temps farà aquest cap de setmana a Catalunya?

Aquest dissabte, farà sol i molta calor (moltíssima!). Es disparen les temperatures i les màximes arribaran als 36 o 37ºC en punts del Pla de Lleida. En general, tindrem temperatures d'entre 32 i 35ºC al prelitoral i a l'interior. A la costa, les màximes, com sempre en aquesta època de l'any, es quedaran més curtes amb valors de 28 o 29ºC però, per contra, la humitat serà més elevada i farà que la xafogor sigui insuportable.

Diumenge al matí també farà sol i moltíssima calor. De fet, diumenge les temperatures encara seran una mica més altes amb màximes que, puntualment, arribaran als 38 o 39ºC a les zones més càlides del país. Ara bé, el cap de setmana acabarà amb ruixats i tempestes que ens obligaran a obrir els paraigües en algunes comarques. Això passarà durant la tarda-vespre de diumenge en alguns pobles de les comarques de Lleida i a l'interior i sud de les de Tarragona. Nits terriblement xafogoses amb mínimes de 24 o 25ºC a Barcelona i amb una temperatura de xafogor superior als 30ºC durant bona part de la matinada.

Mapa de tempestes a Catalunya previst pel 7 de juliol del 2022 / Mapa: ECMWF Wetterzentrale
Dimecres a la tarda i, sobretot, dijous podrien caure fortes tempestes i algunes pedregades a Catalunya / Mapa: ECMWF Wetterzentrale

Fortes tempestes i pedregades a la vista!

Dilluns i dimarts farà tanta o més calor que el cap de setmana amb màximes properes als 40ºC a l'ombra a Ponent, a les Terres de l'Ebre i, puntualment, a la Catalunya Central. També arribarem als 38ºC a Girona. Dilluns a la tarda cauran tempestes al Pirineu i als ports de Tortosa-Beseit. Puntualment no descartem algun xàfec en altres punts de l'interior del país. Dimarts les tempestes de tarda al Pirineu seran més generals i fortes. A gran part de Catalunya, però, farà sol durant tot el dia amb una calor que no es podrà aguantar.

Dimecres a la tarda s'embolica la troca amb més tempestes irregulars que no seran generals però podrien arribar a qualsevol punt del país. Les temperatures es començaran a normalitzar. Dijous, segons alguns models meteorològics, la inestabilitat podria guanyar més protagonisme amb fortes tempestes acompanyades de ventades i, en alguns casos, de calamarsa o pedra. Forta refrescada a tot Catalunya. Tot això, però, ho haurem d'anar confirmant en properes informacions. N'estarem especialment pendents de tot el que pugui passar a Catalunya des d'ElNacional.cat. Us mantindrem puntualment informats.