Els aiguats de les últimes hores han estat brutals: a Tarragona han caigut en hores un quart de tot el que acostuma a ploure en un any. On avui en dia hi ha carrers, han tornat a aparèixer els rius que abans ocupaven el territori. L'activitat meteorològica també ha deixat una línia de torbonada entrant per Ponent i creuant moltes comarques catalanes de matinada. Però aquesta situació canvia i tornarem a la tranquil·litat. Vols saber quan deixarà de ploure? Tornarà a fer calor? T'expliquem si podràs gaudir de les últimes activitats de les Festes de la Mercè 2022 al següent vídeo:

 


🟢 Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la festa major de Barcelona


Regada general a tota Catalunya


Tot i que el pòdium ha sigut per a Tarragona. Han caigut més de 100 mm en molt poques hores: 133 mm als Pallaresos,130 mm a Tarragona i 127 mm a Constantí. Els carrers s'han tornat a convertir en rius i fins i tot a l'hospital de Santa Tecla ha quedat ple d'aigua. Els actes de les festes de Santa Tecla han hagut de ser anul·lats.


💧 Carreteres tallades a Tarragona i hospitals inundats per les fortes pluges

 


Els ruixats, però, han sigut generals. A última hora del dia ha entrat una línia de torbonada per la Franja de Ponent que ha anat travessant tota Catalunya. La intensitat més elevada d'aquesta segona tongada de tempestes se l'ha emportat, aquesta vegada, el Solsonès, el Berguedà i Osona: s'han registrat més de 60 mm a Perafita, 49 mm a Oliana i 68 mm al Santuari de Queralt. Les tempestes han arribat de matinada a punts de la costa amb menys intensitat, però afectant els concerts previstos per les Festes de la Mercè:
 


⭐ Concerts de la Mercè 2022 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls


La gran pregunta és, es podrà gaudir dels concerts de dissabte i del piromusical de diumenge? Dissabte, encara no farà net i es tornaran a repetir alguns ruixats a punts del Prepirineu i la Serralada Litoral, però no es descarta que a última hora també arribi la pluja a Tarragona i Barcelona. Aquests últims ruixats de matinada podrien quedar al mar, així que si aneu a les Festes de la Mercè, agafeu un paraigua per no tenir imprevistos. Diumenge, tornarà a sortir el sol. L'estabilitat cada vegada anirà a més i hi haurà moltes més estones de llum, tot i que a primera hora les boirines faran la guitza a l'altiplà de la Catalunya Central i hi haurà algun núvol de pas a les platges entre la Costa Brava i Barcelona. Serà un dia més tranquil, però amb temperatures que cada vegada baixen més: no se superaran els 23ºC a cap poble ni ciutat de Catalunya, excepte a Amposta i Tortosa, on els passaran pels pèls. Comença a fer més fresca i la setmana vinent, els termòmetres encara podrien anar més a la baixa. Fins i tot podríem començar a veure les primeres emblanquinades al Pirineu.


⛈️ Temps per a la Mercè 2022 a Barcelona: quina és la previsió per al 24 de setembre?


Molta precaució a les Illes Canàries: s'esperen les pitjors tempestes en anys


El cicló tropical al sud de Canàries ja té nom. El NHC (National Hurricane Center) l'ha anomenat Hermine i sembla que la pluja que porta associada afectarà de ple a les Illes Canàries. L'Agencia Estatal de Meteorología (AEMet), ha actualitzat l'avís especial que havia emès confirmant que s'esperen acumulacions de més de 60 mm en menys de 12 hores en algunes localitats de les illes més occidentals i ha elevat l'avís a vermell. Es mou cap al nord amb una velocitat de 16 km/h amb vents sostinguts de 65 km/h i s'espera que la màxima intensitat arribi diumenge. L'impacte més important serà la pluja, que podria deixar inundacions sobtades a punts de la Palma, el Hierro, la Gomera i fins i tot, Tenerife i Gran Canària.
 

La tempesta tropical Hermine afectarà les Illes Canàries amb molta pluja / Imatge satèl·lit: WINDY
La tempesta tropical Hermine afectarà les Illes Canàries amb molta pluja / Imatge satèl·lit: WINDY


 ⚠️ Canàries es prepara per a l'arribada del cicló tropical Ten i les pitjors pluges de l'última dècada