Fenòmens de temps violent s'han repetit a tota Catalunya durant les últimes hores: fortes ventades, destrosses i inundacions. Tempestes generades per la influència de baixes pressions que arrossega aire més fred en altura. Fa uns dies la falta d'aigua era notícia, ara, ha arribat amb massa intensitat. Fins quan durarà aquesta situació? T'expliquem tots els detalls de la previsió en aquest vídeo:

 

Perilloses tempestes afectaran Catalunya aquesta setmana. Què no fer si et trobes amb un episodi de llamps?

Tempestes devastadores

El matí de dijous el cel ja era amenaçant a moltes comarques i la precipitació no ha trigat en explotar: les primeres tempestes s'han format mar endins i s'han desplaçat cap a les Balears. La intensitat amb què han arribat és aclaparadora: s'han acumulat més de 40 mm en només un dia a Ciutadella. A Es Castell, Menorca, els carrers baixaven absolutament inundats d'aigua, semblaven rieres.
 


A Vic, les nuvolades arribaven a partir del migdia, descarregant més de 24 mm que deixaven una jornada més, els carrers a rebentar d'aigua.


A Roses, l'Alt Empordà, amb més de 30 mm en només un dia, la situació ha deixat imatges difícils d'oblidar: barques arrossegades per la mala mar i un passeig devastador. El vent doblegava les palmeres i destrossava alguns dels cotxes aparcats.
 

Moltes infraestructures no estan preparades per aquestes intensitats de precipitació. A Olot, tal com tornava a ploure, l'aigua brollava de les clavegueres. Els veïns de la zona diuen que la pudor era insuportable.
 


I altra vegada, dijous les tempestes han arribat a la costa central. S'han tornat a repetir situacions extremes: la intensitat amb què arribava la precipitació ha fet que els carrers es tornin a omplir d'aigua a la comarca del Garraf.

A més, a Sant Pere de Ribes s'han viscut calamarsades que feien malbé els jardins de la zona:


El canvi de temps és molt proper: la situació meteorològica canvia a partir de divendres. Les altes pressions tornaran a situar-se sobre el nostre territori: el sol tornarà a ser el protagonista. Més calor, tant al migdia, com també a les nits. Per tant, després d'una setmana molt moguda, aquest cap de setmana tornem a donar la benvinguda a l'estiu.