La previsió del temps anuncia canvis importants a Catalunya que arribaran aquesta mateixa setmana. De moment, són notícia les fortes ratxes de vent. La tramuntana i el mestral presenten cops màxims superiors als 100 km/h a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre. Una mala notícia per als boletaires perquè aquest vent resseca molt els boscos. De tota manera, la previsió a mitjà termini porta bones notícies per la temporada de bolets. Aquest dimecres es presenta assolellat i molt ventós a gran part del país. A la tarda cauran xàfecs i tempestes al Pirineu, i en punts d'Osona, Berguedà, Vallès Oriental, Alt Maresme i a les comarques de Girona. A la resta, no caurà ni una gota. Si voleu conèixer totes les novetats meteorològiques que molt aviat arribaran a tot Catalunya, no us perdeu la previsió en aquest vídeo:

 

Les pluges animen la temporada de bolets

Els catalans continuem omplint cistells de bolets a moltes comarques. Les pluges dels últims dies han remullat moltes zones i això fa que la temporada continuï sent bona i de moment no sembla que s'hagi d'espatllar tot i que, aquesta setmana, el vent ens farà una mica la punyeta. Rovellons, ceps, rossinyols, llenegues, camagrocs, pebrassos... són només alguns dels molts tipus de bolets que ara mateix tenim als boscos. Aquests dies, per exemple, s'omplen cistells de rovellons amb facilitat a la comarca de l'Alt Urgell. Tot seguit podeu veure fotografies dels rovellons que es troben al Pirineu:

⛈️ Plourà a bots i barrals: alerta per aiguats i fortes pedregades a Catalunya

Rovellons a l'Alt Urgell Foto Víctor Antich
Els rovellons omplen els boscos del Pirineu / Foto: Víctor Antich
Cistell de rovellons a l'Alt Urgell Foto Víctor Antich
Cistell de rovellons a la comarca de l'Alt Urgell / Foto: Víctor Antich

Matinades fresques i neu als cims

Les temperatures mínimes ja són pròpies de la tardor amb valors de 8ºC a Vielha, la Seu d'Urgell i Puigcerdà, 9ºC a Solsona, 10ºC a Olot i Vic, 12ºC a Lleida, 13ºC a Girona, 15ºC a Tarragona i a Tortosa, i 16ºC a Barcelona. Les màximes volten els 24 o 25ºC a la majoria de pobles i ciutats del país. Dijous al matí també farà sol però augmentarà la inestabilitat a mesura que avanci el dia. A la tarda cauran tempestes a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu on nevarà als cims. No plourà ni a Lleida, ni a Tarragona ni a les Terres de l'Ebre. Baixaran les temperatures amb mínimes de 8 o 9ºC a l'interior del país. A partir de divendres el temps serà més estable. Només caurà algun xàfec de tarda al nord-est. Dissabte i diumenge farà sol amb una forta pujada de les temperatures. El vent de ponent presentarà ratxes moderades i farà que les temperatures pugin, sobretot, a la costa. 

Previsió a mitjà termini

La previsió a mitjà termini no presenta gaires novetats. Passaran molts dies abans no veiem ploure de forma general a tot Catalunya. Els mapes del temps pinten una tongada de xàfecs i tronades generals de cara al dilluns, 10 d'octubre. Aquesta possibilitat, però, l'haurem d'anar confirmant en properes informacions des d'ElNacional.cat. En general, el mes d'octubre, tindrem temperatures molt suaus amb valors superiors als habituals per l'època de l'any. A més, el temps será estable com a mínim durant els primers vuit o nou dies del mes que ve.