Fortes tempestes, pedregades, vent de mestral i patacada de les temperatures. La previsió del temps anuncia un dijous molt inestable i de jaqueta a totes les comarques de Girona, en moltes comarques de Barcelona i al Pirineu. Atenció perquè les tronades poden ser especialment fortes en onze comarques catalanes. Alerta, també, al gran canvi de temps que afectarà de ple Catalunya a partir del proper cap de setmana. Les temperatures presentaran alts i baixos molt importants que ens faran parar una mica bojos. Si voleu saber on i quan cauran les fortes tempestes i tot el que passarà els propers dies i setmanes no us perdeu la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Aiguats i fortes pedregades

L'Alt Empordà i la Garrotxa són algunes de les comarques més afectades pels patacs d'aigua que han provocat algunes inundacions i per fortes pedregades que han provocat danys, per exemple, a Terrades. A Figueres han caigut més de 10 litres per metre quadrat en pocs minuts. Tot seguit podeu veure imatges dels danys provocats pels aiguats i les pedregades a l'Empordà:

Vent de mestral

El vent de mestral continua presentant ratxes fortes que ressequen els boscos i, per tant, juga a la contra de la temporada de bolets. Tot i les pluges de les últimes setmanes els boscos tornen a estar bastant secs per culpa del fort vent. Rovellons, ceps, llenegues, camagrocs i rossinyols són alguns dels bolets més habituals aquests dies a Catalunya.

Camagrocs Foto @carlesgodayol Twitter
Tot i que el vent resseca els boscos es continuen trobant bolets a Catalunya / Foto: @carlesgodayol Twitter

Alerta en onze comarques

Aquest dijous estan en alerta onze comarques per fortes pluges i tempestes que poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora. El perill és moderat al Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, Osona, la Selva, l'Alt i el Baix Empordà, al Ripollès, la Garrotxa, al Pla de l'Estany i al Gironès. Les tronades, com ja ha passat les últimes hores, poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Farà sol a Lleida i a les comarques de Tarragona. Vent moderat de mestral i temperatures força més baixes amb màximes que no passaran dels 19ºC a Girona, 21ºC a Lleida, 23ºC a Barcelona i dels 24ºC a Tarragona. La jaqueta serà imprescindible durant tot el dia a Barcelona, a Girona i al Pirineu. A la resta, la necessitarem a primera i a última hora del dia.

Mapa risc pluges dijous, 29 setembre 2022 Meteocat
Aquest dijous, perill moderat d'aiguats en onze comarques catalanes / Meteocat

Quin temps farà el cap de setmana?

Divendres encara cauran xàfecs i algunes tempestes a Barcelona i Girona mentre a gran part de Catalunya farà sol. A partir del cap de setmana el cel estarà absolutament ras a totes les comarques. Arriba un potent anticicló que impedirà que plogui durant vuit o deu dies. Per tant, la setmana que ve es presenta molt assolellada a totes les comarques sense cap possibilitat de pluges ni tempestes. Dissabte i diumenge es dispararan les temperatures màximes amb valors de 27 o 28ºC a moltes comarques. Les matinades, però, es mantindran força fresques. Quan tornarà a ploure de manera general a tot Catalunya? Les pluges i les tempestes podrien tornar a ser generals a partir del dilluns, 10 d'octubre. Aquesta possibilitat l'anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.