La segona DANA que ha afectat la Península i sobretot, Catalunya, aquesta setmana ja posa distància i s'endinsa a l'oceà Atlàntic. Però la pel·lícula de pluges a terres catalanes no s'acaba amb aquesta escena. Aquest diumenge tornarà a ploure, tot i que aquesta vegada no ho farà a totes les comarques. Per què continua plovent si la DANA s'allunya? La pluja serà tan intensa com la que ha caigut aquestes setmanes i ha deixat calamarsades molt impactants, com la de Sant Hilari Sacalm, però hi haurà tempestes. Si vols saber on plourà i quin temps farà a la resta de Catalunya el dia de les eleccions municipals, no et perdis el següent vídeo de la previsió del temps:

🔴 Eleccions Municipals 2023 i Autonòmiques, DIRECTE | ÚLTIMA HORA

 

 

🗓️ Temps i previsió per a les eleccions del 28 de maig: quan anar a votar? 

🔴 Tot Catalunya en avís per perilloses tempestes: dijous, el dia més complicat de la setmana

Jornada electoral amb paraigües?

El final d'aquesta setmana serà més tranquil que els anteriors dies, si més no, la primera part. El matí electoral arriba sense complicacions, molt assolellat, tot i que la tarda serà més entretinguda. De fet, hi haurà molt de sol a la meitat nord de Catalunya, mentre que del centre fins al Delta de l'Ebre els núvols cobriran el cel i fins i tot podrien deixar alguna gota que remullarà el terra de bon matí.

✅ Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?

La pluja tornarà a aparèixer a partir del migdia: els núvols, que aniran creixent amb ganes des de bon matí al Pirineu de Lleida, descarregaran més de 30 litres a partir de les 13 h. Plourà tota la tarda, així que és millor que els votants de llocs com Puigcerdà, Vielha i Tremp portin paraigües a sobre o aprofitin les primeres hores del dia. No s'esperen grans patacs d'aigua, però caurà enfangada per culpa d'una intrusió de pols del Sàhara a les capes més altes de l'atmosfera. El cel estarà tèrbol i marronós a tota Catalunya per culpa d'aquesta pols sahariana.

Una de les últimes intrusions de pols més severes va ser la del febrer del 2021, que va pintar de marró l'Estany de Sant Maurici. Aquesta vegada, no serà tan intensa  / Twitter: @martalluvich
Una de les últimes intrusions de pols més severes va ser la del febrer del 2021. Aquesta vegada, no serà tan intensa / Twitter: @martalluvich

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per al diumenge, perquè poden caure més de 20 litres en mitja hora a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i a la Cerdanya.

 

El temps a la resta de Catalunya es presenta sense sorpreses, tot i que un dia més farà més calor del que tocaria. Els termòmetres tornaran a passar dels 30 °C a Lleida! Estan quasi 5 °C per sobre del que s'acostuma a viure en aquestes dates, cosa que no acostuma a succeir, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMet). Farà molta calor també a zones de Girona, mentre que a Barcelona i Tarragona el dia serà més fresc, amb 25 °C. 

Nova setmana, noves tempestes

El temps ens dona un parell de dies de treva, però la situació es tornarà a complicar aviat. Dilluns, s'esperen més ruixats de tarda al Pirineu de Lleida. Res a veure al que s'espera per dimarts i dimecres: la pluja també afectarà zones de l'interior de Catalunya i tornaran a donar-se pedregades i patacs d'aigua importants. Es podrien tornar a acumular més de 90 litres en alguns punts de muntanya.
 

Tornen les tempestes i les pedregades a partir de dimarts! / Meteologix.com
Tornen les tempestes i les pedregades a partir de dimarts! / Meteologix.com

Els models meteorològics ja ho confirmen: la pròxima setmana té tots els butlletins per ser molt plujosa. A l'espera de com evoluciona la situació, sembla que la meitat nord de Catalunya podria tornar a rebre una bona regada. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la pluja "ha deixat més de 50 mm en alguns sectors del litoral, prelitoral, Prepirineu i Catalunya Central i un màxim de 97 mm a Ulldecona". Els embassaments, però, continuen al 25%.