La previsió del temps per al dia de les eleccions municipals no és totalment tranquil·la, tornarà a ploure. Vols saber quin és el millor moment del dia per anar a votar a les eleccions municipals 2023? Tot el rebombori és per culpa d'una DANA que acaba de creuar la Península, malgrat que la seva influència tornarà a afectar Catalunya aquest diumenge. Plourà durant aquesta jornada electoral, tot i que l'aigua no arribarà a tants llocs com les últimes pedregades d'aquesta setmana. Tot i això, en alguns municipis creixeran núvols de tempesta. On hauran de portar els paraigües per anar a votar?

🗳️ Enquestes per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: qui guanyarà?
 

🟡 Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?
 

Votar al matí, la millor decisió per evitar la pluja

Diumenge serà un dia tranquil, si més no, la primera meitat de la jornada. Els votants que decideixin lliurar el vot durant el matí no trobaran cap inconvenient meteorològic. El matí serà molt assolellat de la meitat de Catalunya cap al nord: les platges de la Costa Brava viuran un dia esplèndid. De la meitat fins al Delta de l'Ebre, hi haurà molts més núvols i fins i tot podria caure alguna gota amb la sortida del sol, tot i que si arriba a ploure, només remullarà el terra. 

La pluja que ha arribat en altres ocasions, com l'1 d'octubre, no va aturar als catalans a les urnes / @jorditurull
La pluja que ha arribat en altres ocasions, com l'1 d'octubre, no va aturar als catalans a les urnes / @jorditurull

Amb l'avanç de les hores la situació canvia. Les baixes pressions que acompanyen a la  DANA abraçaran Catalunya: hi haurà més inestabilitat i, per tant, a la tarda hi ha més possibilitat de pluja. Els núvols creixeran durant el matí al Pirineu de Lleida i a partir del migdia, començarà a ploure al Pont de Suert, Sort, la Seu d'Urgell i Puigcerdà. Seran ruixats continuats durant tota la tarda que s'aniran estenent fins a Vielha i Ripoll, on es formaran tempestes. No es descarta algun patac important d'aigua en aquestes zones a última hora de la tarda, es podrien recollir més de 30 litres en poca estona.

✅ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

Farà calor: s'esperen més de 30 °C

Els termòmetres comencen a anar cap amunt de manera natural per l'època de l'any, però aquest diumenge, farà més calor de la que tocaria. La pujada de temperatura arriba de la mà de la pols del Sàhara que enterbolirà el cel durant tot el cap de setmana. El moment més fresc del dia serà a primera hora, amb 17 °C a Tarragona o Barcelona, i al vespre, ja que amb el recompte de vots tornarà a baixar als 20 °C. Al migdia, però, tornarà a fer calor. Els termòmetres pujaran fins als 31 °C a Lleida i s'hi quedaran molt a prop a la Vall de l'Ebre. A Girona, també farà calor amb més de 27 °C. Els únics punts on la temperatura serà més suau durant tot el dia serà on plogui, com a Tremp o Andorra, on no passaran dels 23 °C.

A partir del cap de setmana, la temperatura tornarà a baixar / WINDY
A partir del cap de setmana, la temperatura tornarà a baixar / WINDY

Els termòmetres baixaran un parell de graus dilluns i les tempestes tornaran a treure el cap amb molta intensitat dimarts vinent. Els mantindrem informats de totes les novetats meteorològiques a ElNacional.cat.