Els diferents partits ja han presentat els seus programes electorals a Barcelona per les eleccions municipals 2023. A ElNacional.cat els hem recopilat tots i hem desgranat les propostes amb què cada formació es presenta per intentar governar la ciutat després del 28 de maig. Si t'interessa saber quines són les mesures estrella de cada partit o quina és la seva visió sobre la ciutat de Barcelona, aquí pots consultar els programes electorals de Barcelona en Comú, ERC, Trias per Barcelona, PSC, Ciutadans, PP, Vox i la CUP. 
 

🗳️ ​Enquestes per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: qui guanyarà?
 

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

Programa de Barcelona en Comú 2023

El programa electoral de Barcelona en Comú a les eleccions municipals proposa fer superilles més enllà de l'Eixample, reduir el trànsit en carrers com Aragó, Balmes o Numància i potenciar-hi el transport públic. Ada Colau també promet incrementar el nombre d'habitatges assequibles, garantir ajuts al lloguer i limitar el turisme.

Programa d'ERC a Barcelona 2023

Ernest Maragall vol implementar una renda bàsica universal (RBU) i un Salari Mínim a la ciutat o augmentar el parc de lloguer assequible amb 20.000 habitatges. El programa d'ERC a Barcelona per les eleccions municipals també inclou propostes com la creació d'un alcalde de nit o la implementació d'una brigada de cent persones que durant cent dies netegi la ciutat.

Programa del PSC a Barcelona 2023

El programa electoral del PSC a Barcelona per les eleccions municipals proposa impulsar una oficina d'habitatge jove, incrementar les zones verdes de la ciutat o incentivar la compra de vehicles elèctrics. Jaume Collboni també aposta per fer una nova ordenança de civisme, flexibilitzar l'ordenança de terrasses o impulsar un "pla de xoc de neteja". 

Programa de Trias per Barcelona 2023

Xavier Trias aposta per rellançar la marca Barcelona per atraure grans esdeveniments a la ciutat, sumar 4.000 nous agents a la Guàrdia Urbana fins al 2027 o implementar un pla de xoc de neteja.  El programa electoral de Trias per Barcelona també promet oferir suport als petits propietaris i avals a les persones amb dificultat per accedir a l'habitatge i crear un Comissionat de la Llengua. 

Programa de Ciutadans a Barcelona 2023

El programa electoral de Ciutadans a Barcelona promet aturar les superilles, un pla de xoc contra l'ocupació i promoure el "bilingüisme real". Anna Grau també proposa reduir diversos impostos, crear una 'Conselleria 60+' i fer un gran pacte per l'habitatge amb el sector privat. 

Programa del PP a Barcelona 2023

Daniel Sirera proposa reduir tots els impostos, facilitar la construcció de 40.000 habitatges nous i crear una Oficina Municipal Antiokupa. Entre les 50 propostes del programa electoral del PP a Barcelona s'inclouen fer de Montjuïc una "muntanya de museus", garantir "la llibertat d'elecció" entre taxis i VTC, o revisar les superilles.

Programa de la CUP a Barcelona 2023

El programa electoral de la CUP a Barcelona proposa abolir la Diputació de Barcelona, eliminar l'escola concertada o derogar l’ordenança de civisme. Basha Changue també aposta per "remunicipalitzar" diversos serveis, expropiar els immobles als fons voltors o crear la Regidoria de Protecció de la Llengua Catalana. 

Programa de Vox a Barcelona 2023

Vox ha presentat un únic programa electoral per a tots els municipis de l'Estat espanyol, de manera que inclou propostes generalistes. Així, el programa electoral de Vox a Barcelona proposa fer una reducció o deducció d'impostos, promoure les "tradicions i festes populars" o suprimir la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Gonzalo de Oro també promet ajudes directes a les famílies, els petits comerciants o els autònoms.