La previsió del temps anuncia novetats per als propers dies a Catalunya. Hem mirat i remirat els mapes amb lupa buscant refrescades i tempestes i ja us avanço que preveiem alguns canvis. De moment, aquest dimecres afluixa la calor amb temperatures entre tres i cinc graus més baixes a la majoria de comarques. Farà sol a tot el país però creixeran nuvolades al Pirineu que, durant la tarda, deixaran ruixats i tempestes. Atenció perquè poden ser molt fortes al Berguedà, Osona, Ripollès i Garrotxa on poden caure 20 litres per metre quadrat en només mitja hora. No descartem tampoc alguna tronada en altres comarques del nord de Barcelona i Girona. Quin temps i quines temperatures tindrem el proper cap de setmana? Quan plourà a Catalunya? Si voleu saber tot el que passarà els propers dies i setmanes no us perdeu la previsió del temps en aquest vídeo:

❗ Una nova onada de calor dispararà la mortalitat a Catalunya: nits tropicals molt perilloses

☔🌩️ Quan refrescarà i cauran fortes tempestes a tot Catalunya?

Situació meteorològica de risc

Dijous farà sol a tot Catalunya amb temperatures dos o tres graus més altes que les d'aquest dimecres. A la tarda tindrem nuvolades al Pirineu que, com a molt, deixaran algun xàfec puntual. En general no plourà ni al Pirineu. Divendres s'embolica la troca amb una nova i forta pujada de les temperatures que ens portarà màximes de 40ºC a Lleida i a Girona. Dissabte la calor i la xafogor continuaran sent insuportables amb màximes de 40ºC a Ponent, en punts de la Catalunya Central, interior de les Terres de l'Ebre i en alguns pobles i ciutats del prelitoral.

Molta atenció al que passarà el proper diumenge perquè les temperatures encara pujaran més i arribarem als 42 o puntualment 43ºC a l'ombra a les zones més càlides del país. Farà sol durant tot el cap de setmana a les quaranta-dues comarques catalanes. La temperatura de l'aigua de mar està un parell de graus per sobre del que és habitual al juliol. Ara mateix és de 24,4ºC a l'Estartit, 26ºC a Palamós, 26ºC a la platja del Bogatell (Barcelona), a Malgrat de Mar i a la platja de l'Estanyol (Sitges), i 27ºC tant a Cambrils com a l'Ametlla de Mar. L'onada de calor que ens afectarà el proper cap de setmana ens portarà, de nou, temperatures que suposaran un autèntic perill per a la nostra salut amb màximes de fins a 42 o 43ºC a l'interior.

Quan plourà a Catalunya?

La setmana que ve començarà amb moltíssima calor. Dilluns les temperatures seran similars a les de diumenge o, com a molt, dos graus més baixes. Prepareu-vos perquè la calor i la xafogor continuaran sent exagerades a gran part del país. Dilluns a la tarda, però, ja tindrem una novetat: cauran ruixats i tempestes al Pirineu i, puntualment, a les comarques de Lleida, Catalunya Central i a l'interior i sud de les comarques de Tarragona. A partir del dijous, 28 de juliol, les tempestes de tarda podrien guanyar terreny a l'interior del país. El dia més inestable amb ruixats i tempestes generals i fortes a tot Catalunya serà el divendres, 29 de juliol. No descartem algunes pedregades.

Mapa previst precipitació Catalunya 25 juliol 2022 / GFS Wetterzentrale
El proper dilluns, 25 de juliol, cauran ruixats i tempestes a l'interior i al Pirineu / GFS Wetterzentrale

Quan afluixarà la calor?

Malauradament les tronades que cauran dilluns a la tarda en general no seran importants i deixaran poca aigua. A partir del proper dimarts, 26 de juliol, les temperatures iniciaran una baixada que notarem, sobretot, a mesura que avanci la setmana. Així, de cara a dijous i divendres de la setmana que ve, els dies 28 i 29ºC de juliol, les temperatures seran set o vuit graus més baixes que les que tindrem aquest cap de setmana. La calor tornarà a ser forta a partir del dissabte, 30 de juliol amb molta xafogor.

Una nova i forta onada de calor podria afectar Catalunya els primers dies d'agost del 2022 GFS Wetterzentrale
Una nova i perillosa onada de calor podria afectar Catalunya els primers dies del mes d'agost / GFS Wetterzentrale

Quin temps farà els primers dies d'agost a Catalunya?

Els que marxeu de vacances a l'agost ens demaneu un avanç de previsió a llarg termini per saber com podrien ser els primers dies. Doncs sapigueu que les temperatures iniciaran una nova pujada que ens podria portar una nova i forta onada de calor durant els primers dies del mes d'agost. Tot això, lògicament, ho anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.