Una nova i terrible pujada de les temperatures complicarà el cap de setmana a Catalunya. Repunta l'onada de calor però, per sort, ja tenim canvis importants a la vista! La situació meteorològica presentarà moltes novetats durant els propers dies a totes les comarques catalanes. Quines temperatures tindrem aquest cap de setmana? Quan afluixarà la calor? Quin dia cauran fortes tempestes i pedregades a Catalunya? Si voleu conèixer tots els detalls de la previsió del temps no us perdeu aquest vídeo on també podeu veure imatges espectaculars:

 

Nova tongada de calor asfixiant a Catalunya

Aquest divendres es presenta assolellat i molt càlid una altra vegada. Tornen a pujar les temperatures i les màximes arribaran als 38 o 40ºC a l'ombra en molts punts del Pla de Lleida i de la Catalunya Central. Nits cada cop més tropicals amb mínimes que no baixaran dels 25 o 26ºC en punts costaners. A la tarda cauran tempestes al Pirineu i també veurem algunes nuvolades a Ponent i al sud del país. No descartem alguna tronada puntual, sobretot als ports de Tortosa-Beseit. Dissabte farà sol a tot Catalunya sense pràcticament ni un núvol. Les temperatures seran dos graus més baixes que les de divendres però pràcticament no notarem cap diferència. Nits d'insomni amb temperatures que fins a les tres o les quatre de la matinada rondaran els 28 o 30ºC a la costa. La xafogor serà insuportable. Diumenge serà el dia més tòrrid de la setmana. Es tornaran a disparar les temperatures i tindrem màximes superiors als 40ºC a l'ombra en algun punt de les comarques de Lleida i de la comarca del Bages.

🔴🔥 Una nova onada de calor dispararà un 16% la mortalitat a Catalunya: perilloses nits tropicals

Forta onada de calor Catalunya diumenge, 24 de juliol / GFS Wetterzentrale
Diumenge serà el dia més càlid de la setmana amb més de 40ºC a l'ombra a l'interior del país / GFS Wetterzentrale

❗📹 Alerta per cops de calor mortals: disparen la temperatura del nostre cos a més de 40,5°C

Canvi de temps a la vista!

La setmana que ve, per fi, ens portarà bastantes novetats. Dilluns encara ens fregirem del tot perquè farà una calor que no es podrà aguantar amb temperatures similars a les de diumenge tot i que seran un parell de graus més baixes. A la tarda creixeran nuvolades a l'interior i al Pirineu que deixaran tronades irregulars. En principi només cauran al Pirineu però no descartem alguna sorpresa al terç oest del país. Dimarts les temperatures baixaran entre tres i cinc graus. Per fi respirarem millor tot i que farà la calor normal per l'època de l'any. A Lleida, per exemple, on diumenge podríem arribar als 42ºC a l'ombra, el proper dimarts tindrem una màxima de 36ºC. Dimarts a la tarda cauran tempestes al Pirineu. Dimecres farà sol amb calor moderada i alguna tronada de tarda a les muntanyes. Divendres, 29 de juliol, podrien caure ruixats i tempestes gairebé generals que guanyarien intensitat i freqüència a mesura que avanci el dia. No descartem alguna pedregada!

Tempestes divendres, 29 de juliol 2022 / GFS Wetterzentrale
El proper divendres, 29 de juliol, podrien caure ruixats i tempestes generals a Catalunya / GFS Wetterzentrale