Com serà l'hivern 2022-23 segons els plomalls de les canyes? Tindrem més gelades que mai i fortes nevades a tot Catalunya o passarà tot el contrari? Una pista: no pinta gens bé! De moment els mapes del temps a curt termini anuncien novetats que arribaran aquesta mateixa setmana. El sol i les altes temperatures donaran pas a una situació més inestable d'aquí a pocs dies. Si voleu conèixer tots els detalls del temps que farà aquest octubre i com serà el proper hivern a Catalunya, no us perdeu aquest vídeo:

 

Canvi de temps a la vista!

La primera setmana del mes d'octubre comença amb estabilitat i amb temperatures superiors a les normals per l'època de l'any. Les matinades, però, continuen sent molt fresques. Aquest dimarts farà sol a tot Catalunya amb intervals de núvols a la costa de Tarragona on el cel estarà mig ennuvolat tot el dia. Les màximes s'enfilaran fins els 27ºC a Lleida, 26ºC a Girona i a Barcelona i fins els 24ºC a Tarragona. Aquests dies, les mínimes ronden els 8ºC a la Seu d'Urgell, 9ºC a Puigcerdà, 11ºC a Lleida, 14ºC a Girona, 17ºC a Barcelona i els 18ºC tant a Tarragona com a Tortosa.

⛈️ Alerta per fortes tempestes a Catalunya: plourà més del previst

El Pirineu des de Sant Joan les Fonts la Garrotxa Foto @Josepcasasnovas Twitter
El Pirineu vist des de Sant Joan les Fonts (la Garrotxa) / Foto: @Josepcasasnovas Twitter

El cap de setmana començarà molt ennuvolat i amb ruixats dispersos

Dimecres continuarà el temps estable amb domini del sol a la majoria de comarques. Només tindrem intervals de núvols al sud del país i al Pirineu. Les temperatures continuaran sent molt suaus de dia tot i que baixaran lleugerament. Dijous, pocs canvis però augmentaran els núvols a partir de la tarda. Divendres sí que canviarà el temps i tindrem el cel tapat a moltes comarques, sobretot a les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i a la costa de Barcelona. Cauran xàfecs dispersos en aquestes zones. El cap de setmana començarà amb un panorama molt gris a gran part del país. Dissabte el cel estarà força ennuvolat amb ruixats dispersos sobretot a la costa i al prelitoral (en general, poca aigua). No descartem que puguin caure quatre gotes a la resta. Diumenge, en canvi, s'estabilitzarà el temps i només quedarà algun xàfec residual a la Costa Brava a primera hora del dia. També cauran ruixats al Pirineu. Les temperatures continuaran sent altes per l'època de l'any amb matinades fresques. Els propers dilluns i dimarts, 10 i 11 d'octubre, podrien caure tempestes irregulars a qualsevol punt del país amb temperatures força més baixes. Si voleu saber com serà el proper hivern segons els plomalls de les canyes, vegeu el vídeo que trobareu al principi d'aquesta informació.