Plourà més del previst a Catalunya! I les precipitacions arribaran més aviat del que sembla. La previsió del temps anuncia uns quants dies de temps inestable amb ruixats i tempestes que localment seran fortes. Quan arribaran les tempestes? En quines comarques i quins dies cauran les més fortes? Quin temps farà el cap de setmana? I la setmana que ve? Podeu veure tots els detalls del temps que farà a Catalunya en aquest vídeo:

 

 

Prepareu els paraigües

El temps estable té les hores comptades. Aquest dijous ja veurem més núvols a tota la costa i al prelitoral amb plugims intermitents sobretot a primera línia de mar. A última hora del dia les pluges guanyaran intensitat i freqüència sobretot al Montsià i al Baix Ebre. A la resta continuaran sent dèbils i molt disperses. Farà sol a l'oest de Catalunya i al Pirineu. Les temperatures seran un parell de graus més baixes amb màximes de 24 o 25ºC a la majoria de comarques. Divendres la inestabilitat serà més acusada amb ruixats i tempestes irregulars a qualsevol poble o ciutat del país. No plourà durant tot el dia ni de bon tros. De fet, tindrem estones de sol però creixeran nuvolades que, de cop i volta, deixaran xàfecs i tronades de curta durada. Les temperatures continuaran amb aquesta tendència a la baixa. Cada dia que passi el temps serà més fresquet. El cap de setmana es presenta insegur. Dissabte, l'aire fred a les capes altes de l'atmosfera afavorirà la formació de ruixats i tempestes a qualsevol punt. Localment poden ser fortes i no descartem alguna pedregada. El diumenge, en canvi, serà més estable amb domini del sol a gran part de Catalunya però no farem net del tot: no descartem ruixats aïllats a partir del migdia.

☂️ Una DANA deixarà fortes pluges i tempestes a Catalunya: alerta per inundacions!

Quan cauran les tempestes més fortes?

La setmana que ve arriba un canvi de temps més fort. Això passarà dilluns a la tarda i de cara al vespre. Una tongada de ruixats i tempestes més generals i intenses afectarà tot Catalunya. Dimarts continuarà el temps insegur amb més estones de sol però encara amb gotellades irregulars. Precaució amb els refredats perquè l'ambient serà força més frescot amb nits i matinades de tardor. La baixada més forta de les temperatures, però, podria arribar de cara al cap de setmana del 15 i 16 d'octubre. ElNacional.cat us mantindrà puntualment informats de totes les novetats que vagin presentant els millors mapes del temps.

Tempestes a Catalunya previstes per dilluns, 10 d'octubre GFS Wetterzentrale
Una tongada de fortes tempestes arribarà a Catalunya el proper dilluns a la tarda / GFS Wetterzentrale