El torró, aquest any almenys, està pels núvols amb la producció de mel sota mínims i la fruita seca i els olis també a preus molt elevats. En aquest context, i amb nous electrodomèstics com les fregidores d'aire o els millors microones a les nostres cuines, cada vegada són més els consumidors que s'animen a recórrer a la tecnologia i la creativitat per preparar els seus propis dolços nadalencs. Avui, volem explicar-te com preparar torró de xocolata de qualitat més que acceptable a casa i amb un cost reduït.

torró amb ametlles
torró amb ametlles

Què necessitem?

El primer, per descomptat, xocolata. Amb 150 grams, en tindrem bastant per a un primer assaig. El segon, fruita seca: amb cacauets, el torró sortirà més econòmic, però el correcte si vols un producte de qualitat màxima és utilitzar ametlles o avellanes o, també, nous. Necessitaràs també uns 150 grams. Finalment, et farà falta igualment una cullerada d'oli, que pot ser d'oliva o, també, de coco.

Com ho farem?

La fruita seca pots triturar-los o utilitzar-los sencers, això va a gustos, però la xocolata l'hauràs de trossejar, omplir amb ell un bol i barrejar-lo amb l'oli. Per fondre'l, pots utilitzar la fregidora d'aire, que també serveix per fondre xocolata, o el microones. Amb la xocolata ja fosa, n'hi haurà prou que el barregis amb la quantitat de fruita seca que consideris (si afegeixes unes panses juntament amb fruits de closca el resultat és espectacular) i vessis el resultat en motllos de silicona allargats especials per elaborar tauletes|pastilles. Quan es temperi la xocolata, fica els motllos al congelador durant 10 o 15 minuts i després deixa'ls a la nevera. Les teves pastilles es mantindran en òptimes condicions durant quatre o cinc setmanes, però serà difícil que durin fins aleshores. Per descomptat, en comptes de fruita seca pots utilitzar també arròs inflat i, si no et va la xocolata negra, pots utilitzar també xocolata blanca.