La companyia de telefonia espanyola Telefónica Audiovisual va bloquejar ahir per error els continguts de vídeo de la plataforma Twitch.tv. Durant les hores que els streamings no va estar disponible a l'Estat espanyol, Ibai Llanos, el famós gamer i comentarista (o caster) de videojocs, va ser dels primers en intentar aportar solucions als usuaris afectats.

Tot per un error

Encara que la caiguda de plataformes no sigui gens fora de l'usual, tot apunta que el bloqueig d'ahir va sorgir a partir d'un simple error. Tot va començar per una resolució judicial. El jutge va ordenar l'aplicació d'una ordre emesa per Telefonia Audiovisual, que dictava una actuació conjunta dels principals operadors de l'estat, com Vodafone, Orange o Movistar, pel bloqueig de pàgines de streaming il·legals.

Pel que sembla, les operadores van incloure en la llista de plataformes il·lícites el web de Twitch.tv, el gegant del streaming, plataforma en la qual Ibai Llanos va guanyar la seva fama mundial. Durant unes hores, tot el contingut en vídeo del web no va estar disponible, i en intentar accedir-hi apareixia aquest missatge: "Intenta-ho de nou. (Error #2000)".

En resposta al bloqueig, que es va fer efectiu ahir a la tarda, l'equip de Twitch va tuitejar: "Som conscients que els nostres usuaris a Espanya han estat experimentant problemes mentre accedeixen a Twitch. El nostre equip està investigant per posar-lo solució a aquest assumpte".

Al cap d'unes hores, el problema va ser solucionat i l'accés al contingut des d'Espanya va ser restablert, no sense abans ser motiu de mofa a les xarxes socials.

El truc d'Ibai

El streamer professional Ibai Llanos, va ser una de les veus més escoltades durant el bloqueig de Twitch. Com a portaveu no oficial de la plataforma a l'Estat, Ibai va oferir la seva ajuda als usuaris afectats amb un truc simple però efectiu: l'ús d'una Xarxa Privada Virtual (o VPN per les seves sigles en anglès).

TUIT ibai llanos twitch bloqueo

Tal com va indicar el streamer als seus seguidors, l'ús d'un VPN permet a l'usuari canviar de localització als ulls de les plataformes com Twitch, YouTube o fins i tot Netflix, de manera que les 'enganya' i permet accedir als continguts bloquejats a certs territoris amb un simple clic. Ahir, aquells usuaris que van fer servir una VPN van poder continuar gaudint dels streams a Twitch sense problema, de la mateixa manera que qualsevol altra persona anés d'Espanya.

Foto principal: el streamer Ibai Llanos / Efe