Youtube ha suspès el canal del president dels EUA, Donald Trump, que no podrà pujar contingut nou durant mínim 7 dies, gairebé el temps que resta del mandat del líder polític que enfronta mesures similars en altres xarxes socials després que els seus seguidors assaltessin el Capitoli.

Youtube ha detallat en el seu compte oficial a Twitter que la decisió es va adoptar "en vista de les preocupacions sobre el potencial continu de violència".

Assalt al Capitoli / EFE

L'exterior del Capitoli el dia de l'assalt / EFE

La mesura suposa que el governant "temporalment no pot carregar contingut nou per un "mínim de 7 dies".

Els comentaris, inhabilitats

"Ateses les preocupacions actuals, també inhabilitarem indefinidament els comentaris del canal del president Trump, com ho hem fet amb altres canals on hi ha preocupacions de seguretat."

canal youtube Trump captura pantalla
Captura de pantalla del perfil de Youtube de Donald Trump

Youtube ha indicat que, després d'una revisió, ha procedit a eliminar el contingut nou pujat al canal de Trump per "violar" les seves polítiques, sense entrar en més detalls.

Aquesta és l'última d'una sèrie de mesures adoptades per les xarxes socials després que seguidors de Trump envestissin contra el complex del Legislatiu nord-americà el passat 6 de gener, en fets que van causar cinc morts, entre ells un policia.

Twitter, també suspès

Divendres passat, Twitter va suspendre permanentment el compte de Trump davant "el risc d'una incitació més gran a la violència".

Després de suspendre temporalment el compte de Trump, la xarxa social el va privar definitivament d'aquesta eina, amb la qual el president sortint havia emès més de 55.000 missatges durant més d'onze anys i en la qual comptava amb 89 milions de seguidors.

També Facebook i Instagram van bloquejar l'accés del president al seu compte almenys fins que es completi el traspàs de poder el 20 de gener, i Twitch i Snapchat van desactivar el seu perfil indefinidament.