Amb 299 milions d'usuaris al món, parlar d'un servei de música de streaming és haver de referir-se a la companyia sueca Spotify. Encara que el seu més ferotge competidor compti també amb molt bones xifres, Apple Music no ha estat capaç d'arribar encara a l'estatus de què gaudeix Spotify entre els usuaris de música online.

Però per mantenir-se com a líder mundial en qualsevol àmbit que tingui a veure amb la tecnologia, requereix una constant posada al dia i donar als teus clients el que et demanen a través de la seva experiència d'usuari. Al cap i a la fi les últimes dues dècades estan plenes de reis d'un segment que s'han vist superats per la competència quan ningú no ho esperava i, fins i tot, que han hagut de tancar per no ser capaços d'adaptar-se als canvis o a una crisi particular.

Per això, Spotify segueix en la seva croada per afegir noves funcionalitats i convertir així el seu servei en una mica més atractiu i diferenciat de la competència. Els dos següents són els últims que ha implementat, responent a peticions dels seus usuaris.

Spotify en el móvil

Escolta simultània entre amics

Igual com succeeix amb els usuaris de plataformes audiovisuals com Netflix, són moltes les persones que demandaven poder gaudir del mateix streaming en temps real que els seus amics. Sigui una llista de reproducció o un podcast, poder fer-ho sincronitzat amb la parella, un familiar o un grup d'amics pot ser molt desitjable en determinades circumstàncies.

I dit i fet. Spotify ha afegit al seu servei la funció Group Session, gràcies a la qual dues persones que siguin al mateix lloc però escoltant a través de diferents dispositius o un grup d'amics de països diferents, poden gaudir del mateix àlbum de The Beatles o d'un podcast sobre història de la Segona Guerra Mundial de manera sincronitzada.

Això sí, per poder gaudir d'aquesta nova característica, l'usuari ha d'estar obligatòriament subscrit a Spotify Premium. A canvi, sortir a córrer amb un amic i compartir alhora l'episodi d'un podcast per comentar-ho després de l'esport prenent una cervesa, és ja possible gràcies a la nova funció de Spotify.

Group Session estarà disponible ben aviat per a grups de 2 a 5 persones, que podran accedir a la funcionalitat sincronitzada gràcies a un enllaç que els arribarà per invitació d'un dels membres de l'esmentat grup. A més, a partir d'acceptar la invitació, cada un podrà decidir si desitja interrompre la cançó en un moment determinat o afegir altres cançons a una de llistada de reproducció, entre altres coses.

Spotify a l'ordinador (1)

De l'ordinador al Chromecast o al Google Home

Fins ara no es podia transmetre Spotify a un dispositiu com un Chromecast o un altaveu intel·ligent de Google des d'un ordinador. Tanmateix, l'última versió del reproductor per a ordinador de Spotify corregeix aquesta deficiència. Els usuaris de Mac i Windows ara poden connectar-se als dispositius Google anteriorment citats a través de la pestanya Connectar a un dispositiu del reproductor d'escriptori Spotify. L'únic que cal triar és el nom del dispositiu a què vols connectar Spotify i ja podràs gaudir de la nova funcionalitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat