Com passa amb l'ordre en general en la vida, ser organitzat amb el compte de Spotify no només té els seus avantatges, sinó que ofereix la possibilitat de gaudir d'una experiència d'usuari radicalment diferent. Pot semblar que portar un ordre no sigui senzill, però no és així. N'hi ha prou tan sols amb conèixer alguns trucs i gaudir-ne.

Avui dia són centenars de milions de persones les que compten amb un servei de streaming per reproduir música, però la més popular és sens dubte Spotify. Fa poc temps, la companyia sueca va treure la limitació de 10.000 cançons que es podien guardar per compte: ara pots crear una gran biblioteca musical en què hi hagi disponible tota la teva música preferida. 

Spotify móvil

Tanmateix, no tot està presentat de manera molt clara, per la qual cosa si no es té una mica de coneixemtn sobre el funcionament, pot ser una confús. Entre artistes, àlbums, llistes de reproducció, carpetes i pistes que t'han pogut agradar, no és estrany que sigui difícil descobrir exactament on pots trobar aquesta cançó que de sobte et ve de gust escoltar o compartir amb algú.

Per això, a continuació, veurem maneres d'optimitzar la teva biblioteca de Spotify i que així et resulti més senzilla la recerca de la teva música preferida.

Guardar cançons i àlbums

Hi ha dues maneres de guardar música a la seva biblioteca: guardar cançons i guardar àlbums.

Guardar cançons significa simplement fer clic en el cor al costat d'una pista a Spotify al teu ordinador, o polsar una cançó durant un temps i donar-lo m'agrada en la versió mòbil. Aquesta cançó s'agregarà a la teva biblioteca i apareixerà en la llista de reproducció Cançons que t'agraden, una llista de reproducció predeterminada que inclou totes les pistes a què has agregat un cor.

Igual com en qualsevol llista de reproducció, pots configurar Cançons que t'agraden per descarregar qualsevol cançó nova que agreguis automàticament a aquesta opció.

La segona manera d'agregar música és guardar un àlbum. Per fer això, ves-te'n a la pàgina d'un àlbum a Spotify i fes clic en el botó del cor al costat del nom de l'àlbum. Això guardarà l'àlbum complet, al qual es pot accedir a la pestanya Álbumes de Spotify.

Aquest mètode no agregarà totes les cançons de l'àlbum a les teves cançons favorites. Tanmateix, encara així pots donar-lo m'agrada a les teves cançons individuals favorites per agregar-les a la llista de reproducció automàtica.

Seguint artistes

Després de guardar diverses cançons i àlbums, pots seguir els artistes d'aquestes cançons. Per trobar quins artistes vols seguir, pots buscar-los o utilitzar algun dels suggeriments que apareixen a la pestanya Artistes en l'aplicació mòbil. També pots fer clic amb el botó dret o pressionar prolongadament qualsevol cançó o àlbum a la teva biblioteca, i seleccionar l'opció Ir a l'artista.

Quan et trobis a la pàgina d'un artista, seleccioni el botó Seguir que apareix sota del seu nom, i aquest botó canviarà Següent. Això agregarà l'artista a la pestanya Artistes. A partir de llavors, quan facis clic en el seu nom, et mostrarà totes les cançons i àlbums que hagis guardat d'aquest artista. Si estàs subscrit a Spotify Premium, també podràs descarregar totes les cançons que hagis guardat d'un artista determinat.

Fer llistes de reproducció i carpetes

L'última manera d'organitzar la teva música és fent un bon ús de les llistes de reproducció i les carpetes. Entre les teves llistes de reproducció i les llistes de reproducció d'altres persones que segueixes, hi ha una bona probabilitat que tinguis desenes o fins i tot centenars de llistes de música que omplin excessivament el teu compte. Per mantenir-ho tot organitzat, fes un bon ús de les carpetes.

Per crear una carpeta, fes clic dret a la teva col·lecció de llistes de reproducció al menú de l'esquerra i després selecciona Crear carpeta. Les carpetes et permeten ordenar les teves llistes de reproducció per gènere, estat d'ànim, època... Per exemple, una carpeta que anomenis Música per a la feina podria tenir qualsevol cosa, des de música clàssica fins a soroll ambiental. Si bé només pots crear carpetes a Spotify per a ordinador, les pots veure i gaudir-ne en l'aplicació mòbil. De la mateixa manera, també pots crear llistes de reproducció dins de carpetes al seu telèfon.

Spotify ordinador

Igualment, pots utilitzar diverses opcions de classificació en les llistes de reproducció. De forma predeterminada estan configurades tal com les ordenes en la versió de l'ordinador, però pots canviar l'ordre a alfabèticament o per antiguitat.

Finalment, un consell. Si escoltes habitualment cançons noves i nous cantants o grups, però no tens temps per mantenir la teva biblioteca de Spotify organitzada, et recomanem guardar-los en una playlist temporal que hagis creat a propòsit. Així, cada vegada que descobreixis una nova cançó o grup, el pots afegir a aquesta llista temporal. Després, més endavant ja podràs decidir què fer exactament amb això, en el cas que t'hagi agradat o no.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat