Segurament hauràs llegit o escoltat més d'una vegada que quan un servei o una eina és d'ús gratuït, això no vol dir cap altra cosa que el producte ets tu. O dit d'una altra manera, que el producte són les dades que es recopilen sobre tu i sobre el teu comportament. Un assumpte que ens preocupa en una mesura o una altra però que generalment ens fa sentir-nos incòmodes, com és lògic.

La privacitat a internet és un dels assumptes que més debat suscita i que més polèmica dona cada poc temps. Els usuaris online volen controlar millor la quantitat de dades que es recopila sobre ells, però això no sempre una tasca  senzilla. A hores d'ara ja sabem que no és possible evitar la recopilació de dades d'un usuari que navega per internet però sí que poden limitar-se almenys. Afortunadament es pot elegir quina classe de dades poden recopilar les empreses que estan constantment volent quedar-se amb ells.

Per això, entre les extensions per a Google Chrome que s'han anat creant, també n'existeixen algunes de destinades a cuidar-se de la privacitat de l'usuari. A continuació en veurem algunes de les més efectives i útils.

Privacy Badger

Privacy Badger és potser l'extensió de privacitat més popular per a Chrome. Aquesta extensió bloqueja les eines de rastreig i els anuncis d'espionatge perquè ningú no pugui rastrejar la teva activitat de navegació sense el teu consentiment. L'extensió també bloqueja els rastrejadors de tercers que es carreguen de forma invisible quan inicies Chrome.

Pots instal·lar-la des d'aquí

Blur

Blur és una gran extensió de Chrome que manté realment privada la teva informació privada. Guarda, encripta i organitza les teves contrasenyes. L'extensió, a més, et protegeix dels atacs de hackers en el cas que hagis comprat en un web que hagi estat piratejat.

Blur també impedeix que les empreses recopilin dades sobre la teva activitat online, inclosos els rastrejadors que no són cookies. Gràcies a aquesta extensió, xarxes socials com Facebook i d'altres no podran rastrejar-te quan no hagis iniciat sessió en el seu servei.

Pots instal·lar-la des d'aquí

Ghostery

Ghostery protegeix la seva privacitat online però també té la capacitat per mostrar-te qui és qui està rastrejant la teva navegació per la xarxa. Aquesta extensió et permet controlar amb qui comparteixes les teves dades personals.

D'altra banda, és freqüent que els qui es dediquen a rastrejar dades redueixin la teva velocitat de navegació. Així, en bloquejar-los, Ghostery també ajuda a accelerar la teva experiència en navegar.

Pots instal·lar-la des d'aquí

Les tres extensions són compatibles entre si, amb la qual cosa si et decideixes a instal·lar-les totes, la teva navegació serà molt més segura a partir de llavors.