Probablement, si ahir anit vas intentar entrar a Twitter per veure que passava al món des del teu ordinador o al mòbil a través de la seva pàgina web, no vas poder assabentar-te de res. No et preocupis. No vas ser l'únic. Durant més de cinc hores, el servei de Twitter ha patit tot un seguit de problemes entre la nit d'ahir dilluns i la matinada d'aquest dimarts, 30 d'agost. Amb tot, les dificultats per accedir-hi només han afectat la pàgina web, mentre que l'app funcionava perfectament. Aquesta caiguda de cinc hores s'ha estès també a algunes eines complementàries de Twitter, com pot ser el servei TweetDeck, que serveix per analitzar dades de la plataforma i per programar piulades.

Piulades de Twitter
Piulades de Twitter

Davant les denúncies de milers d'usuaris d'arreu del món que no podien accedir al seu mur des de la pàgina web, però si a través de l'app descarregada al mòbil, Twitter ha reconegut que ha patit errors al seu servei: "És possible que Twitter no funcioni com sempre per alguns de vosaltres a la pàgina web. Estem investigant que passa perquè puguis tornar a veure els teus tuits", ha publicat a la xarxa el servei de suport informàtic de Twitter a la 1 de la matinada d'aquest dimarts. Concretament, els usuaris de Twitter es queixaven que, quan intentaven entrar a la web o fer qualsevol cerca a Twitter els hi sortia el següent missatge: "Alguna cosa ha sortit malament. Intenti recarregar la pàgina". 

Problemes arreu d'Europa i als Estats Units 

Els primers problemes s'han començat a registrar damunt les 23:00 del dilluns, i des de llavors s'han registrat milers d'informes d'errors a la pàgina web a països europeus com ara Espanya, però també el Regne Unit, França, Finlàndia. Aquesta caiguda no ha afectat a tots els Estats Units, però si algunes ciutats del país, com ara Nova York, Chicago o Atlanta, segons ha informat el diari The Independent.

Tres hores després de reconèixer els problemes amb la pàgina web, però ja en feia cinc que els usuaris tenien problemes per entrar a la interfície, el perfil oficial de la companyia ha anunciat que havia resolt els errors i que s'havia restablert el servei: la pàgina web tornava a funcionar com de costum i els usuaris podien tornar a llegir i publicar piulades: "Ja ho hem arreglat i la pàgina web de Twitter hauria de tornar a la normalitat. Gràcies per seguir amb nosaltres!". De totes maneres, per les hores de la caiguda, aquesta no ha afectat a gires usuaris europeus, ja que quan ens hem despertat, la qüestió ja estava resolta.  

Les crítiques de Mudge Zatko a la seguretat de Twitter 

Aquests errors han arribat una setmana després que l'excap de seguretat de Twitter, Peiter "Mudge" Zatko, abandonés la xarxa social on havia treballat en una situació molt complicada. Zatko va traslladar en un informe al Congrés dels Estats Units el mes de juliol i a diverses agències federals que Twitter té "greus problemes de ciberseguretat", que la companyia "ha mentit a les autoritats" sobre aquesta qüestió i que realment "no tenen capacitat ni interès per determinar el nombre de comptes falsos que hi ha a la xarxa social".