L'excap de seguretat de Twitter, Peiter "Mudge" Zatko, ha deixat la xarxa social on havia treballat en una situació molt complicada. Zatko va traslladar en un informe al Congrés dels Estats Units el mes passat i a diverses agències federals que Twitter té "greus problemes de ciberseguretat", que la companyia "ha mentit a les autoritats" sobre aquesta qüestió i que realment "no tenen capacitat ni interès per determinar el nombre de comptes falsos que hi ha a la xarxa social". El contingut de la declaració l'han publicat aquest dimarts el The Washington Post i la CNN, i la informació compartida per Peiter "Mudge" Zatko posa de manifest que Twitter és "una empresa amb importants problemes de gestió", que "permet que massa treballadors accedeixin als controls centrals i a informació delicada o confidencial sense la supervisió adequada".

Aquesta informació revelada per l'excap de seguretat de la xarxa pot afavorir Elon Musk. El multimilionari va apostar per comprar Twitter, però finalment va fer marxa enrere i no va dur a terme l'operació perquè creu que la companyia "no ha dit tota la veritat" sobre el nombre de comptes falsos que hi ha a la xarxa. Concretament, Musk sosté que Twitter "no té els recursos necessaris per conèixer realment la xifra de 'bots'" i tampoc veu als principals responsables de la xarxa "interessats en saber-ho". De fet, Elon Musk i Twitter aniran a judici, que arrencarà el proper 17 d'octubre. L'empresa va denunciar Musk després que aquest anunciés que cancel·lava la compra per valor de 44.000 milions de dòlars. Twitter considera que això l'ha perjudicat i reclamarà que es completi l'operació, si així ho dictamina la justícia.

Encara en el seu informe, Peiter "Mudge" Zatko assevera que "un o més treballadors podrien estar treballant per a serveis d'intel·ligència estrangers" i manté que "executius de l'empresa han mentit a accionistes i reguladors sobre les importants deficiències de seguretat" de Twitter. Zatko va treballar a la companyia entre el novembre de 2020 i el gener de 2022, quan el van acomiadar. Altrament, l'excap de seguretat de la xarxa indica que no esborren "adequadament" les dades dels usuaris que decideixen cancel·lar els seus comptes: "En alguns casos és perquè ha perdut la informació".

Twitter respon

En declaracions a la CNN, un portaveu de Twitter ha replicat aquest informe de Peiter "Mudge" Zatko i ha explicat que "va perdre el seu lloc de treball per un lideratge poc efectiu i per un desenvolupament pobre de les seves tasques". "Les acusacions que fa el senyor Zatko i el moment oportunista semblen estar dissenyats per captar l'atenció i perjudicar la imatge de Twitter, els seus clients i els seus accionistes", sentencia un portaveu de la companyia. D'altra banda, la CNN informa que els advocats d'Elon Musk ja haurien demanat aquesta informació a Zatko per poder-la utilitzar al judici programat per a l'octubre.