Els videojocs avancen i agafen una nova realitat. La implicació de l'usuari amb el joc agafa una nova dimensió amb la publicació de Mario Kart Live: Home Circuit, l'última aposta de Nintendo amb un valor segur i transformat.

Amb tota la situació actual de la pandèmia, en què els governs cada vegada estan posant més restriccions i que sembla que a mesura que avancin els mesos, haurem de ser més a casa, la nova edició del Mario Kart és l'aliat perfecte. Però quina és la principal novetat d'un dels clàssics de Super Mario?

El millor circuit de tots: casa teva

Són prou conegudes les curses, els circuits i els personatges de Mario Kart i la nova entrega fa que l'usuari s'impliqui més que mai amb la creació del joc. A Mario Kart Live, el jugador podrà crear escenaris únics a casa seva. Sí, has llegit bé, a casa teva podràs crear un circuit al teu gust i amb un cotxe real que correrà per obtenir el primer lloc.

L'empresa japonesa ha creat un híbrid entre un joguet i un videojoc amb el mixt entre realitat augmentada i un cotxe per radiocontrol. El cotxe, conduït per Mario o Luigi, té una càmera que mostra el teu menjador, la teva habitació i la teva cuina amb una perspectiva mai vista i hi ha elements 3D i efectes de distorsió per fer l'experiència més completa.

Mario Kart Live captura @Nintendo

Una captura del videojoc Mario Kart Live / Nintendo

Abans d'iniciar la cursa, s'haurà de col·locar, on vulguem, quatre portes de cartó que serviran per marcar el traçat i a partir d'aquí poden haver-hi tota mena de rectes i corbes. En total 24 circuits que podem jugar-los una vegada i una altra i amb la possibilitat d'anar desbloquejant nous models de karts, de vestits, però no de personatge. Els canvis, com és obvi, s'apliquen a la pantalla i no al cotxe real.

A més, Nintendo manté les quatre categories que defineixen Mario Kart (50cc, 100cc, 150cc i 200cc) i el millor és que el cotxe va més de pressa segons la modalitat i no només això sinó que la conducció també es complica. Quan el Mario o el Luigi cau en un obstacle, rellisca o pateix per les condicions climatològiques del circuit, es reflecteix al cotxe que s'atura o perd la direcció.

Preu i llançament

Els creadors recomanen que es creïn els circuits dins de casa i que s'eviti jugar als parcs i jardins perquè pot danyar el cotxe. I us preguntareu quant costa això i quan estarà disponible? Uns 100 euros (depèn del distribuïdor) i es fa públic aquest divendres 16 d'octubre. Disponible per a Nintendo Switch i per commemorar el 35è aniversari de Super Mario Bros, Mario Kart Live està disposat a convertir casa teva amb un Gran Premi de Fórmula 1.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat