En principi; alguna cosa sembla salmó, té gust de salmó i fa olor com el salmó hauria de ser salmó però, vistos productes com Hello Fuah!!, ja es pot imaginar un qualsevol cosa i no equivocar. Just això mateix que ha fet una empresa espanyola amb l'apreciat fetge d'ànec és el que fa ara una altra empresa, aquesta canadenca, amb el rei dels peixos de riu. Ja està aquí el salmó sintètic.

salmon cuinat
 

Qui el fabrica?

El producte és una creació de New School Foods i s'elabora mitjançant una tecnologia denominada scaffolding, que traduït al nostre idioma significaria alguna cosa tal que bastida però sense que s'utilitzi ni fusta ni barres metàl·liques com en les estructures que s'adossen als edificis en construcció. Aquí, treballen amb fibres vegetals que es transformen en succedanis d'altres fibres, les musculars, que formen la carn del salmó de veritat. El resultat, expliquen a New School Foods, sap, es talla i es cuina com el salmó de veritat i, si han arribat a ell, ha estat gràcies a 12.000.000 d'euros que diferents fons d'inversió els han confiat. També compten amb finançament oficial que procedeix d'agències governamentals canadenques.

Tres anys d'història

New School Foods es va fundar fa tres anys i forma part d'un mercat, el de les empreses emergents alimentàries, que en 10 anys podria representar a Amèrica del Nord un volum de negocia de 1.600 milions d'euros si ens limitem només a les empreses que volen elaborar succedanis de peix i marisc. Et sona certa empresa basca que ens ven fa anys un succedani de les cada vegada més escasses angules? Doncs aquests fan el mateix, però amb el salmó i les plantes com|com a protagonistes.