Les tecnologies impacten també al sector alimentari i ho fan tant que, només durant 2022, la quantitat de negocis dedicats a transformar el sector alimentari mitjançant eines TIC ha crescut més d'un 9%. Avui, més de 30.000 empreses dedicades a produir aliments utilitzen ja alguna d'aquestes solucions.

Creixement
Les dades procedeixen d'un informe sobre el sector alimentari que ha elaborat l'Institut de Comerç Exterior (ICEX) i indiquen que, juntament ambaquestes 30.000 empreses vinculades a la producció d'aliments que ja poden considerar-se com tecnificades, 412 empreses emergents, 50 universitats i 20 centres tecnològics estan implicats en un negoci, el de la transformació tecnològica dels nostres sistemes de producció alimentària, mou 268 milions d'euros a l'any.
Diversitat
Entre les prop de 500 empreses emergents que operen al nostre sector alimentari, un 40,79% d'elles utilitza la intel·ligència artificial en la seva tasca. La TIC estan presents, i així l'explica la directora d'Indústria Alimentaria de l'ICEX, María Naranjo, a totes les baules de la cadena, des de la poducció agrària a la distribució final.
Les empreses del sector foodtech treballen, així, en àmbits com la millora de l'eficiència de la cadena alimentària, la identificació de noves fonts de proteïnes i altres ingredients dels aliments que arriben al consumidor, la creació de nous productos,las noves tècniques de cultiu, la traçabilitat, la seguretat alimentària o la reutilització de residus.