Cada any per setembre tenen lloc la cèlebre Keynote de Apple en la qual la companyia californiana presenta els nous models de iPhone que cada any posa al mercat. En aquesta ocasió, l'habitual cita s'ha vist ajornada al 13 d'octubre per qüestions derivades de la pandèmia de la Covid-19, una petita espera extra per als seguidors d'Apple.

Tot apunta que no serà una presentació en la qual només es parlarà dels nous iPhone, sinó que hi haurà alguna sorpresa. Cada vegada hi ha rumors més consistents que deixen poc lloc al dubte respecte a una novetat: en lloc de tres, es presentaran quatre models. I el fet més cridaner és que un d'ells satisfarà els desitjos de molts usuaris.

iPhone

La companyia presentarà els nous models d'iPhone el pròxim 13 d'octubre

Encara que durant els últims anys els mòbils han anat creixent en grandària –arribant en alguns casos a apropar-se gairebé a les 7 polzades–, no tothom se sent còmode amb dispositius tan grans. Ja sigui perquè no és fàcil utilitzar-los amb una sola mà o perquè ocupen massa a la butxaca, no són pocs els que preferirien sacrificar mida de pantalla a canvi que el seu iPhone fos més còmode. 

L'actual iPhone 11 és de 6,1 polzades, una dimensió assenyalada com a excessiva pels usuaris d'Apple. Aquesta qüestió, però, està a punt de solucionar-se. I és que amb la sortida dels iPhone 12, Apple farà realitat l'iPhone 12 mini, un telèfon la pantalla del qual serà de 5,4 polzades. El que suposa tornar a un mòbil dels que s'estilaven fa tres o quatre anys.

Un retorn al disseny industrial

Des que el 2014 va sortir al mercat l'iPhone 6, Apple no ha variat les formes de la seva silueta, on les cantonades i les vores van passar a ser arrodonits, fent que el mòbil compti des d'aleshores amb unes formes més amables i més fines.

Però els qui segueixen l'actualitat i els rumors sobre la multinacional californiana donen per assegurança que tindrà lloc el canvi estètic més important dels últims anys en els iPhone. Les corbes de les vores donaran pas a les vores planes a l'estil dels iPhone 4 i 5, o fins i tot, de l'actual iPhone SE. Un aspecte que no n'hauria de sorprendre massa tenint en compte que els iPad Pro i iPad Air més recents ja l'han incorporat.

iPad Pro

Els iPad Pro i iPad Air ja compten amb les vores planes, un canvi que podria aplicar-se als nous models d'iPhone

En tot cas, sempre és una bona notícia que la marca més valorada dins del mercat dels mòbils ampliï encara més la seva gamma i que, segons sembla, veurem un iPhone 12 mini, un iPhone 12, un iPhone Pro i un iPhone 12 Pro Max en la Keynote del proper 13 d'octubre, de la que seguirem parlant a 'El Nacional'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat