Apple ha sorprès als seus fans i al propi mercat i ha presentat el seu últim telèfon. El mòbil de preu assequible que tanta gent estava esperant, encara que no se sabés quan s'anava a convertir en realitat i més ara amb la pandèmia del coronavirus.

L'últim llançament de iPhone clàssic d'Apple havia estat el del iPhone 8 l'any 2017, amb el que va ser denominat com iPhone SE (Edició Especial) 2016. Aquell va ser l'última versió que va seguir els patrons del llavors reeixit iPhone 4. Des d'aleshores, cada any han sorgit rumors que Apple renovaria el model de 4,7 polzades, però després el cert és que no acabava d'arribar.

Uns quants anys més tard, afortunadament, Apple ha considerat que valia la pena cobrir aquest mercat, i ha escollit l'equador del mes d'abril per anunciar aquesta actualització del iPhone SE 2016. El nou model, anomenat iPhone SE 2020, beu del disseny del iPhone 8, en el seu aspecte exterior i es basa en l'última tecnologia que es va estrenar amb els iPhone 11.

iPhone ES colors

Com és el iPhone SE 2020

Quant al maquinari, funciona amb l'últim xip A13 d'Apple. Actualment, aquest és el xip mòbil més potent i eficient al mercat, i la integració d'Apple en la SE de nova generació probablement porti com a resultat que el mòbil tingui un gran impacte per a la seva mida ajustada.

Quant a la connectivitat, també està alhora amb el iPhone 11, amb 4G LTE-A de classe gigabit, així com la tecnologia wi-fi 6 per a una millor navegació on hi hagi routers compatibles.

Quant a la configuració de la memòria RAM del telèfon, encara no existeix informació sobre això –com sol ser habitual a Apple- però s'espera que no difereixi massa de la configuració estàndard de 4GB en els models de iPhone 11.

Quant al disseny, el nou iPhone S'hauria de ser molt familiar per als usuaris, ja que adopta l'estil i el marc de disseny del iPhone 8. Això inclou un panell LCD, que molt probablement sigui el mateix que es troba en el iPhone 8. La mida de la pantalla és de 4,7 polzades i pesa només 148 grams, 50 menys que els models de la sèrie iPhone 11.

Quant a la càmera, el ES només té una sola càmera. És un sensor de 12MP amb òptica f / 1.8 i estabilitzador d'imatge òptic, encara que no es tracti del sensor de nova generació dels iPhone 11. Tanmateix, això no significa que la qualitat de la imatge sigui menor, ja que Apple promet que el telèfon funcionarà com el millor sistema de càmera única en un iPhone.

Dos Iphones SE

El ES compte amb un botó d'inici físic per desbloquejar mitjançant el Touch ID, ja que el telèfon manca del maquinari del sensor Face ID que sí que porten els iPhone més recents.

Preu i disponibilitat

Segurament l'aspecte més atractiu del iPhone SE 2020 és el seu preu. Molt assequible per tractar-se d'un telèfon d'Apple. Comença en 489 euros per al model de 64 GB, el de 128 GB val 539 euros i finalment, el de 256 GB es pot adquirir per 659 euros.

El iPhone ES ja pot comprar de manera anticipada i estarà disponible físicament des de divendres vinent 24 d'abril.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat