Els ciberdelinqüents estan molt ocupats últimament. La seva última (i sonada) barbàrie va tenir l'Hospital Clínic de Barcelona com a objectiu, però abans havien atacat diferents universitats i, fins i tot, la tan temuda Agència Tributària, aquesta mateixa que fa que tot tremoli quan un missatge t'anuncia una notificació seva. Ara, encara que no a través d'un atac cibernètic, aquest organisme públic torna a ser protagonista: una campanya de phising recorre als seus logos i a la proximitat de la campanya de la renda 2022.

EuropaPress 4363388 diverses persones esperen oficina Agència Tributària dia abans començament
 

La Guàrdia Civil adverteix

D'això adverteix, de nou i com ja va passar en altres casos en els quals el protagonista involuntari era el Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE), la Guàrdia Civil al seu canal de Twitter. La metodologia, a més, és singular: el missatge fraudulent ens informa d'un "reembors" per al qual som "elegibles" i que s'ingressarà en el nostre compte tan aviat com els hi facilitem. Fa poc, la UE era protagonista d'un intent d'estafa similar.

Què es pot fer?

Doncs poc o res que no sigui aplicar el sentit comú: si el que se't proposa és massa bo per ser veritat (i aquest n'és un cas clar), segurament no és veritat i si el missatge que se't presenta és excessivament alarmista o s'ha redactat d'una manera no del tot correcta, tenim tots els números per estar davant d'una estafa. Estar atent als canals de Twitter dels diferents cossos de seguretat també sol ser bona idea.