La decisió de Google de trencar relacions amb Huawei ha estat ben bé el tema d'aquest dilluns i obre la porta a tot un món ple d'interrogants per a tots els usuaris de dispositius mòbils de la firma xinesa. Per la seva banda, Google ja ha anunciat que els usuaris que actualment tenen un dispositiu Huawei seguiran tenint accés a Google Play i que, per tant, podran descarregar-se les aplicacions. 

Des de l'associació FACUA recorden que els usuaris tindran dret a reclamar compensacions econòmiques si els seus dispositius mòbils perdessin prestacions com a conseqüència de la ruptura. D'aquesta manera, en cas que hi hagi canvis que limitin la seguretat dels dispositius dels usuaris, l'associació recorda que la legislació espanyola i europea estableix un marc de protecció dels seus drets.

Així, si l'equip afectat estigués en els dos anys de garantia, la pèrdua de prestacions comportaria tenir dret a reclamar una compensació econòmica a la persona o empresa que l'hi va vendre. Si fes més de dos anys de la seva compra, també tindria dret a una compensació davant l'existència d'un possible incompliment contractual. 

L'associació denuncia d'aquesta manera que els consumidors "són ostatges de la guerra que han encetat els Estats Units per l'hegemonia tecnològica a nivell mundial". Malgrat tot, Android també s'ha afanyat a apagar incendis. I ha afirmat que tant la seva plataforma de distribució digital d'aplicacions mòbils Google Play Store i les mesures de protecció davant el programari maliciós continuaran funcionant en els dispositius dels usuaris. 

Per altra banda, Huawei ha exposat que seguirà proporcionant actualitzacions de seguretat i serveis postvenda a tots els smartphones, tauletes i dispositius Huawei i Honor, tant els que s'han venut ja com els que segueixen en stock a tot el món".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat